mandag 25. mai 2009

Min første sokk

Jeg er ikke lett påvirkelig, men etter et års blogging og bloggbesøk og alle de vakre sokkene jeg har sett, så måtte jeg til slutt prøve meg jeg også.
Sokken er strikket i Drops merino på pinne 3,5 og passer nydelig på foten. Gjett om jeg er stolt nå. Selv hælfellingen ble jeg fornøyd med. Den ble litt vid rundt leggen øverst selv om jeg strikket i minste størrelse. Vet ikke helt om jeg strikker en til, eller om jeg strikker en til i samme farge men med et annet mønster. Jeg synes egentlig ikke at sokkene behøver å være like. Og som regel blir jo den ene borte uansett.

Sokker kommer det nok til å bli mere av fremover. Flott måte å bruke restegarn på. Og så er det jo fine julegaver.














søndag 24. mai 2009

Kåpe til Linda

Endelig blir det kåpe til Linda. Hadde egentlig tenkt å strikke Closed bud lace coat, men har lagt den på is inntil videre.
Denne strikkes i PT3 så det går rimelig fort. Det er første gang jeg strikker i PT3 så jeg synes det virker litt grovt. Håper det blir mykere etter vask. Har strikket mye i PT kamgarn og det ble ihvertfall veldig mykt og godt.



Må også vise frem noen hagebilder. Fiolene vokser overalt og jeg har ikke hjerte til å luke de vekk. Synes de er så sarte og nydelige. Egentlig så har jeg veldig problem med å luke vekk "ugressblomster". Mange av de er jo veldig pene, men de tar jo helt overhånd til slutt.
Dette er en slags Rhododrendon. Det er første gang den blomster og den er så vakker. Bittesmå blomster tett i tett.



Ønsker alle blogglesere en fin søndag og en flott uke.

Neste helg skal jeg til Glasgow og da blir det forhåpentligvis garnshopping. Jeg har ganske mange prosjekter jeg har lyst til å strikke som jeg har funnet på Ravelry og det hadde vært flott å finne originalgarnet.

mandag 18. mai 2009

DSA kåpa endelig passe

Omsider passer da kåpen jeg strikket til Marion. Mønster fra DSA og strikket i dobbel Alpaca.





Årets første løvetann. Egentlig er jo løvetann en nydelig blomst og det lille diktet nedenfor sier mye.



Blås på meg barn!
Fang mine stigende stjerner
og kikk på min gule sol
- som brenner i gressets grønne himmel -
med alle de undrende øyne.

La de små barn komme til meg
for de vet ikke hva ugress er.

Harald Sverdrup

Ha en flott uke alle sammen.

søndag 17. mai 2009

Hurra for 17. mai

Må bare vise frem mitt yngste barnebarn i bunad. Hun var helt bedårende, men litt sjenert overfor fotografen.
Det var stor stas å se på skoletoget og da spesielt musikkorpsene. Dette blir nok en musiker når hun blir stor. Hun simpelthen elsker musikk.



Det var også godt med en pølse på vei hjem. Når matlysten er dårlig, er pølser gode å ha.


Ha en fortsatt fin 17. mai feiring.

16. mai - bursdagsfeiring

Jeg har en tante som fylte 85 år den 16 mai og henne har jeg lyst til å skrive noen ord om.

Hun hadde invitert nærmeste familie og venner til selskap. 18 stykker i alt. Vi kom til nydelig dekket bord og oppdaget at hun hadde brodert bordkort til samtlige 18 stk. Vel, hun er jo bare 85 år !!! Dette er sånn hun holder på med. Til jul hadde hun brodert pakkelapper til alle og alt hun gjør er nydelig utført. Hun er like flink til å strikke, men det er nok brodering som ligger hennes hjerte nærmest.
Hun og 4 andre venninner har holdt sammen i en syklubb i 68 år. Hver 14. dag. Er det ikke helt utrolig. Tenk hva de har opplevd sammen på godt og vondt. Enker er de blitt alle sammen og en er død. De andre er like spreke og oppegående og ut ifra latteren i går kveld, tror jeg de har det kjempeartig sammen.





onsdag 6. mai 2009

BabyDrops buksedress

Da ble da dressen til Marion ferdig også. Det er BabyDrops nr. 17-3 strikket i Merino ekstra fine på finne 4,5. Strikket i str. 2 år.
Syntes først garnet var litt tungt og stivt å strikke med, men etter å ha strikket lue i rent ullgarn, ble plutselig dette garnet veldig mykt. Så alt er relativt. Det ble veldig fine fletter, så garnet egner seg absolutt til flettestrikking og strukturstrikk.







fredag 1. mai 2009

"YOU CAN LEAVE YOUR HAT ON"

Den strofen klarte jeg ikke å stå imot, så nå har jeg også meldt meg på en along - en luealong av alle ting. Nå blir familien vel forsynt med luer til vinteren.
Her er min første lue. Den er strikket i et ullgarn jeg kjøpte på nettet. Luen hadde vel blitt penere i et ensfarget garn, men jeg var så spent på garnet at jeg bare måtte prøve det.




Når det gjelder boleroen så har jeg parkert den for en stund. Jeg strikket så mye feil og måtte rekke opp gang på gang. Jeg kommer nok til å prøve igjen senere, for det er det artigste jeg har strikket, men vil prøve å finne et annet garn.

Så vil jeg bare ønske dere alle sammen en flott 1. mai og en fin helg.

Jeg skal til Oslo med mine to eldste barnebarn i morgen, lørdag. Gjett om jeg gleder meg.