søndag 31. januar 2010

Vårt lille sjarmtroll

Jeg må bare vise frem det lille sjarmtrollet vårt i sin nye Debbie Bliss jakke. Hun er en veldig aktiv 2,5-åring og prater som en foss. Hun begynner nå å bli bra igjen etter en forkjølelse, men det er vel slik at når en går i barnehage så er en også forkjølet hele tiden. 
Hun elsker å være ute i snøen og vi koste oss veldig i går. Fikk knallrøde roser i kinnene også.


IMG_0001  IMG_0012IMG_0009 IMG_0007

lørdag 30. januar 2010

Sjal

Hele 60 gr veier dette sjalet og enda er det stort, 1,5 m langt. Det sier litt om hvor tynt garnet er.


Jeg kjøpte noe merino garn på eBay for ca. 1 år siden og ble så skuffet når jeg fikk det at det nesten gikk i søpla. Det var jo så innmari tynt.

Men nå fant jeg ut at jeg skulle prøve det, er liksom litt mellom nye strikkeprosjekt, og bestemte meg for et sjal.

Dette garnet var bare helt utrolig godt å strikke av, så selv om det er tynt, er det noe av det beste garnet jeg har prøvd. Likte også hvordan fargene kom frem, litt hulter ti bulter. Garnet er ikke merket på noen måte og jeg har ikke peiling på hvem jeg kjøpte det av. Har prøvd å sjekke på PayPal kontoen min, men da jeg kjøper ganske mye på eBay, er det umulig å finne ut av. Det er synd for dette garnet kunne jeg tenkt meg mer av. Ikke blogget jeg det heller da jeg ble så skuffet over det. Heretter skal alle nettkjøp av garn blogges. Da har jeg iallfall datoen.
Blondekanten er strikket i 1-tråds ullgarn fra Hillesvåg. Det er bittelitt tynner enn hovedgarnet, men det passet fint. Skulle egentlig være slik feather and fan mønster, men jeg strikket feil og orket ikke å rekke opp igjen dette tynne garnet. Synes det ble ganske bra uansett. Det skal jo bare surres rundt halsen.

sjal 005 sjal 006

Nå skal jeg straks ut på aketur med det yngste barnebarnet mitt. Jeg holder også på med å sy en karnevalsdrakt til henne, så det er vel det jeg kommer til å holde på med i helga.

ØNSKER DERE ALLE EN GOD HELG.

mandag 18. januar 2010

Smock Jacket av Debbie Bliss, plagg nr. 10

Denne jakken er noe av det fineste jeg har lagd, ikke fordi jeg har strikket den, men modellen. Synes den er helt bedårende. Oppskriften er av Debbie Bliss i hennes bok Celtic Knits. Så denne modellen på Ravelry og forelsket meg tvert i den. Fikk kjøpt boken på eBay.
Jakken er strikket i Karisma på pinne 3,5. Oppskriften var veldig godt forklart og jeg hadde ingen problemer med å forstå den. Jeg brukte 7 nøster. Strikket i str. 2 år.
Jeg var flink og brukte garn jeg hadde på lager, og det straffet seg. Jeg fikk et nøste for lite og den nye innfargingen var ikke lik i det hele tatt. Eieren av garnbutikken jeg bruker mente hun hadde et nøste hjemme som hun holdt på å strikke sokker av. Det kunne hun rekke opp igjen. Det var samme innfarging som jeg brukte. Jeg fikk nøstet og det rakk akkurat. Har vel igjen ca. et par meter garn. Snakk om enestående service. Ikke bare rekte hun opp igjen sokken, jeg fikk også garnet gratis. 

smock jacket 001  smock jacket 006 smock jacket 007 smock jacket 008 smock jacket 009
smock jacket 016 smock jacket 010

søndag 10. januar 2010

Jule-Hoodie - Plagg nr. 9

Ferdig. Den ble så fin, passet helt perfekt på den lille snella av et barnebarn jeg har. Den er strikket i Viking Balder på pinne nr. 6 og mønsteret var faktisk veldig lett, når en bare skjønte gangen i det. Det stemte også veldig bra til å være et Vogue-mønster.



 
Jeg var også flink i går og strikket en lue til. Har meldt meg på alongen "Topp til tå" og det første bidraget skulle være en lue. Jeg har sett på mønster i lang tid, men falt nok en gang ned på Tripp Trapp luen. Den er perfekt å strikke, så hvorfor ikke holde seg til den,




I dag er det også litt mildere ute. Nå er det bare -20 istedet for -33, så det gjør mon. Snart er det sommer og sol. 

lørdag 9. januar 2010

Kaldt - kaldere - kaldest

Hvordan går det med dere, fryser dere ihjel. Her er det ufyselig kaldt og i går fikk jeg ikke mer enn +15 i stua. Hobbyrommet mitt er en sak for seg. Vinduene har nydelig isroser og det er rimelig kaldt der. Vannet har også frosset. Heldigvis har jeg vann på kjøkken og på bad i 2.etg. Men pent er det. Så utrolig vakkert at det kjennes langt inn i sjela.




Kulda har også fått meg til å minnes gamle dager. Det var kaldt da også. Vi bodde i en gammel bygård, og hver vinter var det å henge tykke ulltepper og portierer foran dører og i døråpninger mellom rom. En vinter var det også så kaldt at vannettet frøs i store deler av Hamar. Da kjørte kommunen ut vann som vi måtte hente i bøtter. Det var kaldt det.



Og så sliter kattene mine fælt om dagen. De orker jo ikke å være ute nå i kulde og blir ganske frustrerte, Iallfall yngstemann. Det er så rart, for han går på døra og når jeg åpner den, begynner han å nyse av kaldluften. Synes forferdelig synd på alle villkatter nå.


Ønsker dere alle en flott helg og så får vi håpe det blir litt varmere slik at vannet iallfall tiner. Det er nok mange som sliter med frosne vannrør nå.

søndag 3. januar 2010

Debbie Bliss jakke

Jeg blir så fornøyd med denne at jeg også må vise frem forstykket. Har ikke kommet så langt ennå, men synes den er nydelig.


lørdag 2. januar 2010

Romjulsstrikk

GODT NYTT ÅR alle sammen.
Rart å tenke på at nå er jula over for denne gang. De går jo så innmari fort disse romjulsdagene. I år har jeg vært alene sammen med kattene mine hele romjula og jeg har slappet av skikkelig. Jule-Hoodien min er nesten ferdig, og da jeg gikk tom for garn til den, måtte jeg begynne på en jakke. Det er skikkelig irriterende å gå tom for garn når en nesten er ferdig. Har bare hetta igjen på genseren og jeg tror den blir skikkelig fin.




Har meldt meg på en along til inne på HB. Det er å strikke garn fra lager. Det resulterte jo i at jeg måtte rydde opp i garnlageret mitt. Jeg er nå ca. halvveis med det og har samtidig stasha det inne på Ravelry. Det er et superflott system. Nå kan jeg bare gå inn der og da ser jeg hva slags garn jeg har og hvor mange nøster i en betstemt farge. Jeg har også fått sortert DSA og Drops i hvert sitt rom i reolen. Den jakken jeg har begynt på nå er garn fra lager. Det er en Debbie Bliss modell.



For vel vise frem min ryddede reol også. 5 stk. Hyllerom er ryddet og det ser ikke så veldig mye ut, men når jeg telte opp så er det nesten 10 kg. med garn. Når jeg får tatt resten har jeg vel ca. 10 kg til. Jeg fatter ikke hvordan jeg kan ha klart å legge meg opp så mye garn på snaut 2 år.