torsdag 30. juni 2011

Vogue tunika (20)

I det nyeste Vogue (early fall 2011) fant jeg en tunika jeg falt pladask for. Egentlig skulle den ha vært strikket i et garn som heter Victory, et blandingsgarn av nylon og bomull, men det var helt umulig å få tak i. Jeg satt i flere timer og søkte på nettet uten å få ta i det.
Derfor tok jeg med meg mønsteret til MorGrethe og satt der og prøvde ut et par varianter, til jeg til slutt bestemte meg for 1 tråd Drops Cotton Viscose og 1 tråd Drops tynn alpakka. Den varianten ga den helt perfekte strikkefastheten i henhold til oppskriften. Pinne 5,5.
Det gikk med 7,5 nøster Viscose og 5,5 nøste alpakka. Strikket i str. M
Det var et skikkelig styr å få ermene på plass, men etter litt strev fikk jeg det til. Det ble ikke helt perfekt, men bra nok.

fredag 24. juni 2011

JEG ER BLITT LURT,

og det noe så skikkelig. Trodde Slåttevenngaven var fra Wims og så var den fra AnitaK. Jeg har egentlig fundert litt, for jeg fant ikke navnet til Wims inne på de som hadde meldt seg på, men tenkte som så at det var vel ikke sikkert alle sto der og siden navnet hennes sto som avsender på pakken tok jeg det for god fisk.

Takk AnitaK for å tilføre hemmelig venn en ny dimmensjon. Skal si jeg har hatt det moro nå.

Slåttevenn

Se så fin pakke jeg har fått av min Slåttevenn. Nydelig garn i en lekker lilla farge (ikke blå som på bildet) og deilige sokker til den lille snuppa mi, gjett om hun blir glad nå. Jeg får jo aldri strikket noen til henne. De ser ut til å være i perfekt størrelse. Noen nydelig hjertemarkører var også med og Starbuck kaffe. Så avansert kaffe har jeg aldri hatt så nå skal jeg straks lage meg en kopp, yummi. Kanskje jeg skal vaske litt også med den spennende såpa som var med.
Tusen takk WIMS for en flott gave. Artig at det var du som var min slåttevenn.

torsdag 23. juni 2011

En liten prinsesse

Vår lille snuppelure er invitert til sitt første tema-selskap og hvilket annet tema enn prinsessefest kunne  vel vært bedre for en liten frøken barfot som snart er 4 år.


Med dette bildet ønsker jeg alle mine bloggvenner en flott St.Hans-helg. Finn fram prinsessen i deg du også.

mandag 13. juni 2011

Soldrakt (19)

Soldrakt til veslesnuppa strikket i Drops Cotton Light. Første gang jeg har strikket av dette garnet og det var godt å strikke av, men det var en forbasket knute i hvert eneste nøste. Selvfølgelig måtte det blir rosa denne gangen også.
Garnforbruk 170 gr.
Jeg strikket overdelen på to rundpinner, str. 4 foran og str. 3,5 bak for å få en fastere ribb. Hadde jeg visst at dette garnet ble så pent i ribb, så hadde jeg ribbet rundt hele. Underdelen er strikket på pinne 4,5.




Nå er jeg spent på om den passer, for jeg har rekt opp igjen en gang  og lagd kortere liv. Den ble altfor stor første gangen.

søndag 12. juni 2011

UFO sokk

Ikke mindre enn 2 år har det tatt meg å strikke dette sokkeparet. Takket være en gjøre-ferdig-ufo-along inne på Uformelt, er de nå ferdige.
Mønster fra Drops modell ME-008. Strikket i Merino Ekstra Fine på pinne 3,5. Brukt ca. 130 gr garn.

tirsdag 7. juni 2011

OLIVE (18)

Olive har jeg hatt i køen min ganske lenge, men den er blitt utsatt og utsatt.
Da jeg plutselig fikk mønsteret i gave, var jeg ikke sen om å legge opp. Den er strikket i Wollmeise Twin i fargen  Der letzte Versuch med riller i Tutu, og den lillafargen er noe av det flotteste jeg har sett, men helt umulig å fotografere. Den er mye dypere lilla enn bilde viser.
Strikket på pinne 3, vekt ca. 320 gr. Strikket minste størrelse.
Jumperen ble litt snau, for jeg hadde kun to hesper med garn. Siden den er strikket ovenfra og ned så kan jeg skjøte på litt når jeg får tak i mer av den fargen.

Olive kan absolutt anbefales og jeg kommer nok til å strikke meg en til. Da skal jeg iallfall sørge for å ha nok garn.

En av gutta på jobben er hobbyfotograf så jeg har bedt ham komme å ta bilde for å se om han får frem fargen. Da skal jeg legge ut et nytt bilde.

mandag 6. juni 2011

Jeg lurer på

hva slag hagejord jeg har. Kan det være markblomstspredegoveralt-jord mon tro. Eller kanskje valmuejord. De sprer seg også overalt. Nå blomstrer de store valmuene, og hvor de blomstrer, jo det er mellom sprekkene på stenplattingen jeg har i  hagen.


Denne planta kommer også opp mellom sprekkene i plattingen

og da går det jo ikke an å klippe gresset der, ikke sant. Ikke for det, gress, nei det begynner det å bli mangelvare på. En får trøste seg med at mose er deilig å gå på.
Når det gjelder Forglemmegei og fioler så har de også sin storhetstid i min hage. De er jo så vakre så jeg kan da ikke luke de vekk heller.



I helga klarte jeg å la hage være hage og bare koste meg med strikkinga. Jeg får innbille meg at jeg er på vei til å få en Gertrude Jekyll hage, og nå blomstrer snart Peonene og Riddersporene, så da får jeg også litt høyde i hagen. Det blir så vakkert så.

lørdag 4. juni 2011

Duss for mai

Mai dussene ble ferdig litt på overtid, men jeg har da fått de ferdig.
Strikket i Opal, farge Zirkus og i Sisu.
Strikket på pinne 3, ca. 60 gr garn.