mandag 28. november 2011

Hals og votter

Her har det gått i litt julegavestrikking, og jeg sier, aldri mer. Nå har jeg strikket to luer som ikke er brukbare, har nok brukt for tynt garn. Dette settet her med hals og votter ble da sånn noenlunde iallfall, men for et slit. Jeg bruker bortimot like lang tid på et slikt sett som på å strikke en hel kjole, så jeg må nok bare innse at fingrene mine ikke egner seg til  slikt småstrikk. Det verste er at jeg nesten mister gleden over å strikke.
Jeg fant mønsteret på Ravelry og det gikk med ca. 120 gr til hele settet. Det er strikket i tynn alpakka fra DSA, vottene på pinne 2,5 og halsen på pinne 3.  Jeg holder også på med en ting til med dette mønsteret, men det må være hemmelig til over jul.


Jeg har ikke hatt så veldig mye strikketid egentlig i det siste, for jeg holder på med å male stua. Begynte i september, men fikk da bråstopp pga av fargen jeg hadde valgt. Stort mere selvlysende grønn tror jeg ikke en farge kunne bli. Nå har jeg endelig fått malt over den grønne og valgte dyprød i stedet. Det ble faktisk ganske fint, bare en liten vegg igjen nå så er jeg ferdig og klar for adventskos.

Håper dere alle får en flott adventstid.

torsdag 17. november 2011

En liten babygave

Veslesnuppa mi kom og spurte om jeg ikke kunne strikke en liten babydress, og da var ikke bestemor vond å be.  Siden vi ikke vet kjønn, ble det fargene beige og hvit og jeg håper den vesle frøkna blir fornøyd med det, alt kan jo ikke være rosa heller.
Dressen er strikket i Lanett på pinne 2,5 og det gikk med 200 gr. Oppskriften er fra Sandnes Lanett Baby, men jeg har gjort en del endringer i mønsteret. Str. 3 mnd.


Ellers så har jeg en liten strikketørke for tiden. Har hatt problemer med å finne noe jeg har lyst på å strikke og ingenting av det jeg prøver på blir slik jeg ønsker det. Nå har jeg imidlertid funnet en barnekjole jeg synes er veldig flott, så bare mønsteret blir lagt ut, så skal jeg iallfall begynne på den.

mandag 14. november 2011

Englevotter

Englevotter til min kjære svigerdatter. Strikke i Wollmeise Twin på pinne 2,5 og det gikk med 50 gr. Mønsteret er fra Jorid og jeg må si at hennes vottemønster er perfekte for meg og så har hun slike herlige motiver.


Ellers så holder jeg på med litt julegavestrikk for tiden, men nå gir jeg snart opp. Ingenting blir som jeg ønsker og ser heller rart ut. Skjønner ikke hvorfor jeg skal ha slike problemer med å få til småstrikk. Jeg får nok heller satse på litt større plagg igjen.

onsdag 9. november 2011

Den som leter, finner

Å begynne på et par votter når en egentlig er ganske sikker på at en har for lite garn, er vel å ta en sjanse. Vott nr 1 gikk greit og jeg hadde "masse" garn igjen, men når vott nr 2 begynte å nærme seg halvveis, skjønte jeg at her måtte jeg strikke fort, skulle garnet holde. Så viste det seg at uansett hvor fort jeg strikket og hvor høy pulsen ble, så fikk jeg for lite garn, ca 1 cm fra felling gikk jeg tom. Nå visste jeg at jeg ikke hadde mer i garnhylla mi for den har jeg akkurat ryddet, men det var noen kurver og poser jeg ikke hadde sjekket enda. Der var det heller ikke noe i den blåfargen, men i papirkorga fant jeg faktisk noe jeg hadde kastet fordi jeg ikke visste hva det var jeg strikket, og det var akkurat det garnet jeg lette etter. Da kom jeg også på at det jeg hadde kastet, var ermet på en genser jeg begynte på for et par år siden. Plutselig hadde jeg mer enn nok garn, genseren er nå en saga blott, men vottene ble ferdig.


Disse vottene er også strikket i tynn alpakka på pinne 2,5 og det gikk med 50 gr.

Jeg har også strikket et uglesjal til. Veslesnuppa må vel også ha noen ugler rundt halsen. Dette er også strikket i tynn alpakka fra DSA på pinne 3 og det gikk med 50 gr. To omganger før jeg begynte på uglene lagde jeg en omgang med w&t (forkortede rekker) med 15 m mellom hver snuing. Jeg gjorde dette fordi jeg ville ha lengden på sjalet, men ikke at de skulle bli så altfor bredt.


søndag 6. november 2011

Uhu, uhu, se mine ugler

er de ikke søte!! For første gang har jeg strikket ugler og perlet med krok. Sjalet heter Hogwarts Express og så enkelt at til og meg jeg klarte det. Jeg strikket til jeg hadde 116 m på hver side av midtmasken før jeg begynte med uglene. Det kunne godt ha vært større, så hvis jeg skal strikke flere kommer jeg til å legge ut til flere masker.
Garnforbruk 100 gr strikket i Wollmeise Twin i fargene Orient og Tandori Masala. Rillestrikken gjorde jeg på pinne 4, mens uglene strikket jeg på pinne 3,5.