onsdag 19. mars 2014

Plissèjakke

 
Selv om jeg bruker lite jakker, så falt jeg for denne med en gang jeg så den og dette er nok faktisk en jakke jeg kommer til å bruke mye også. Det startet med fryktelig mange masker, men med OL på TV så gikk det utrolig kjapt og med stadige fellinger, så minsket maskeantallet raskt. Problemet skulle vise seg at arbeidet ble veldig tungt å holde i etterhvert som bolen vokste. Jakken er strikket i dobbelt tynn alpakka fra DSA og det gikk med 1220 gr, så ikke rart den var tung å holde.




Oppskriften var grei å strikke etter helt til jeg skulle strikke ermene. På en så flott jakke så synes jeg det er litt for enkelt å lage ermer uten noe form for ermkuppel. Jeg prøvde først å strikke etter oppskriften, men så at dette ville bli rart så jeg tråklet i ermet for å prøve. Det ble veldig trangt og trakk skulderen langt ned samtidig som det ble for tykt under armen slik at jeg følte at jeg ikke fikk jakka ordentlig på meg. Egentlig liker jeg ikke slik måte å lage ermer på i det hele tatt, da må det evt være på en tynn genser.


Slik var ermet etter oppskriften strikket ovenfra og ned.
Jeg lagde istedet et slikt erme strikket nedenfra og opp og frem og tilbake istedet for rundt. Litt trøbbel hadde jeg med å finne maskeantallet jeg skulle starte med for det var bare oppgitt maskeantall øverst og halvveis på ermet etter at fellingene var gjort og før økningene til vifta nede. Jeg havnet til slutt på 126 masker og det stemte med de fellingene og økningene jeg skulle gjøre. På ermkuplen så felte jeg først 4 m i hver side og deretter 3 m hver omg til det sto igjen en 6 - 7 m på pinnen. Denne forandringen gjorde at jakken ble mye bedre å ha på.

Litt flere bilder :)



Til slutt må jeg vise bustebartene til min søster ♥


Mønsteret står i Maskerade M24 fra Du Store Alpakka.
Designer Sidsel J. Høivik