mandag 1. september 2008

Tyrkia - sol og bad

Endelig klar for en uke i Tyrkia. Gjett om vi gleder oss til å bade og slappe av. Marion koser seg i Mai Tai'en som Bente har sydd. Der sitter hun veldig bra.

Vi hadde bestilt sitteplass på flyet med ekstra barneplass og seng. Det visste jeg faktisk ikke fantes, men det var veldig smart. Marion koste seg hele tiden og hadde ikke noe problem med start eller landing. Hun var våken hele reisen ned til Tyrkia, men på hjemreisen sov hun i senga hele tiden, så den var utrolig smart.
Vi ankom hotellet kl 0300 og det var en forferdelig lang reise. Hele 13 timer totalt og det synes jeg er altfor langt. Tror ikke det blir flere Tyrkia-turer på meg.
Hotellet vi bodde på het Green Garden i en liten by som het Oba, ca. 3 km utenfor Alanya. Det var et veldig bra hotell med hele 3 forskjellige badeanlegg. Vi oppholdt oss stort sett ved "Silent pool", et stille basseng og barnebasseng som passet veldig bra for de med små barn.
Det eneste negative vi opplevde på hotellet var sengene. De var betongharde og putene likeså.
Det var også en lekeplass og Marion falt pladask for Gakk-Gakk'en. Den syntes hun var kjempefin og måtte ri litt hver dag. Ellers passet hotellet veldig bra for barn med mange forskjellige aktiviteter og det ene bassenget hadde flere vannsklier. Like ved havet lå det også, men det var så store bølger at Marion ikke trivdes noe særlig der.Finkledd i en vintage-kjole jeg har kjøpt på nettet klar for sin første middag på byen. Alle tyrkerne vi møtte ble helt oppslukt av Marion. Både menn og kvinner. Det var nesten litt vanskelig for oss å få de til å forstå at de måtte holde seg litt på avstand. Jeg tror de syntes hun var noe av det nydeligste de hadde sett, og nå er jeg ingen myrsnipe, for det var også andre barn der og ingen andre fikk slik oppmerksomhet. Hun ble kalt my little ice cream, så det var nok mye fargene hennes som betok slik.

Dette bildet måtte jeg bare ta med. Jeg synes det er så nydelig selv om det er litt uklart. Det var litt små maur der da se og de måtte plukkes.


Far og datter ved bassenget. Det var en forferdelig varme. Mellom 40 og 45 grader og i vannet var det 31. Gjett om vi badet mye. Utover det holdt jeg meg stort sett i skyggen.Mormor og Marion prøver å rydde litt opp i blomsterbeddet. Det er jo så spennende å luke litt og så var det disse små maurene da. De er veldig fasinerende. Marion hadde fått en skikkelig sun-block drakt før vi dro og det var smart. Drakten var kjempefin og utover det ble hun smurt med solfaktor 50.
Her er Marion ute å går i barnebassenget. Denne gåbadeputen var kjempefin og veldig bra for ryggene våre.


Lunsj på hotellet. Litt tørt kanskje? Heldigvis var hun veldig flink til å drikke. Fikk i seg masse vann hele tiden.

Vi hadde en fin ferie og optimist som jeg var, hadde jeg tatt med strikketøy. Det ble liggende urørt hele uka. I den varmen gikk det ikke an å strikke. Det var knapt luft til å puste. Så jeg har litt å ta igjen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for en kjempe fin ferie! Vi koste oss stort sammen med deg i det varme været. Ja, det var kanskje i det varmeste laget, men jeg syntes det var litt deilig også. Godt vi hadde muligheten til å få badet såpass mye.
Ønsker deg en riktig fin uke på jobb!

Anonym sa...

Kjempefine bilder. Det er tydelig at dere har hatt en fin ferie.
hilsen Kjell Erik

Anonym sa...

Du er jammen tøff som har fått din egen blogg.
Takk for noen hærlige dager vi fikk ha sammen på ferie, varmt var det, men deilig i vannet.
Så Marion i dag i dressen hun fikk av deg , helt nydelig.
Har vært med på svømming i dag, litt for varmt men artig å være med. Klem fra Torill