lørdag 8. januar 2011

Sokker - DUSS 2011

Inne på forumet Uformelt har jeg meldt meg på noe som heter DUSS 2011. Det er en sokkealong og oppgaven er ett par sokker i måneden. Jeg meldte meg på her fordi jeg da kanskje klarer å strikke noen sokker jeg også.

Den første oppgaven var et sokkepar strikket i striper i 3 farger. Disse stripene er strikket på en slik måte at det ikke blir noen skjøter mellom fargeskiftene. Utrolig fasinerende, og her kan en virkelig få brukt opp alle små garnrester. Sokkene er egentlig tå-opp, men etter tre forsøk ga jeg opp og strikket vanlig ovenfra og ned. Tror nok jeg kommer til å holde meg til den metoden heretter, for jeg skjønte faktisk ingenting av den andre varianten.

Jeg har strikket i Drops tynn alpakka og det var ikke mange gr. som gikk med.


Jeg skal prøve å få ferdig sokk nr. 2 også, men det kan hende jeg venter en stund med det.

8 kommentarer:

Quiltefia sa...

Hei!! Jeg har akkurat lært meg å strikke fra tåa og opp!! Det er veldig morsomt!! Gå inn på Youtube å søk på Bergensann- Eller med pinner, som bloggen heter. Hun har lagt ut hvordan man starter med rundpinne og hvordan man strikker hæl!! Ikke gi opp!! AnneK:-)

Anita Tørmoen sa...

Kjempefine sokker.

Ruth sa...

Ensokksyndrom? Jeg kjenner til den der. (ler)

Tåopp er faktisk ganske enkelt når du bare får dreisen på det.

http://oppskrifter.blogspot.com/2007/04/min-sokkeoppskrift.html

Denne linken er til Fru Dart som har lagt ut en utrolig lur tåopp-oppskrift (på norsk) Ta en titt på den. Det var den som fikk meg til å skjønne det.

Ha en super uke.

Tani sa...

Det var en god ide for å få fart på sokkestrikkingen..Den du har laget var kjempefin, da..Stå på!!! Ha en fortsatt god helg! Klem Tanja

Anonym sa...

Hei.Kjempe fine sokker.Har aldrig prøvd å strikke fra tåa å oppåver.Høres spennendes ut.Håper alt står bra til.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Bente sa...

Stilig! Utsetter du sokk nr. 2? Skjønner jeg godt! *fnis*

AnitaK sa...

Så fin sokken din ble, rett sukkersøt!! Jeg har klart å holde meg unna Duss'n i år (hittil) men det blir vel noen sokker etterhvert sånn uansett!

Frk.Badegakk sa...

Godt det ikke bare er jeg som blir forvirra av tå opp oppskrifter! Sokken din ble kjempefin!