lørdag 9. mars 2013

Spire

Hva passer vel bedre på denne årstiden enn å strikke en vest med navnet Spire, er vi riktig heldige så begynner det vel snart å spire ute også. Det tiner jammen jevnt om dagen, så håpet om en tidlig vår er der.

Denne vesten er strikket i BabySilk på pinne 3,5 og det gikk med 135 gr garn. Jeg hadde kun 2 nøster av hovedfargen og det holdt akkurat så vidt det var, og for å få felt av siste ermhullet måtte jeg til og med bruke en liten garnstump på ca 20 cm som jeg hadde klippet av tidligere.


Jeg har også strikket et par sokker til, et Rødstrømpemysterium av Bitta Mikkelborg. Disse var delt opp i 5 clue, og jeg synes dette er en super måte å få strikket sokker på. Her gikk jeg imidlertid tom for garn, så hælen på den ene sokken strikket jeg faktisk 3 ganger for jeg fikk tilsendt garn med litt forskjellige farger, men til slutt fikk jeg faktisk en farge som var nesten helt lik. Det finnes mange snille damer rundt om i Norges land, takk til alle dere som prøvde å hjelpe meg.
Sokken har fått navnet Camilla og ble til for å feire 100-årsdagen vår. Gratulere med dagen som var, da var det nok mange som satt med rødstrømper på.


Hittil i år har jeg strikket opp 1905 gr og kun kjøpt 680 gr. Dette har gått rette veien enn så lenge, men nå må jeg nok snart handle litt igjen. Føler det liksom kribler litt nå etter å få nytt garn.

7 kommentarer:

Guri sa...

SÅ lekre sokker!! Og vesten var også fin :)
Ha en fin søndag! Klem :)

LisaM sa...

Så fine ting du har strikket Wigdis!
Den vesten har jeg lyst til å strikke også. Flotte farger og knapper du har brukt!☺

Ønsker deg en fin strikkeuke!
Klem

Jane sa...

Så fin vest, og helt klart ett vakkert navn... Det er vel det vi venter mest på nå :)
Og flotte rødstrømper!! Og vet du hva, hold deg fast, jeg er snart ferdig med min første brune rødstrømpe jeg også !!! Tok den fatt i går, og jammen ble det nesten en hel sokk, og det har gått veldig fint tom!! Kanskje jeg har knekt sokkestrikkekoden?

Barwitzki sa...

Hei Wigdis, så herlig veste du har striket... jeg vil sende deg en hilsen. Jeg har Hannah til meg hjemme en uke... herlig vi synger og danser og leker... ha en herlig uke også.
Rosastrømpe din er kjempeflott.

Helle sa...

For et lekkert sokkkemønster. Det hadde gjort seg på både luer og votter også. :)

Stine sa...

Falt helt for farge valget ditt på spire-vesten! Nydelig :)

Anne sa...

Så fin vesten ble og likte fargekombinasjonen! Du strikke rmye fnt:)