fredag 12. september 2014

Høstgenser

Endelig er det blitt litt strikketid på meg igjen og det er jammen på tide. Nå er det snart 3 måneder siden jeg har fullført et plagg, selv om jeg har en del liggende som jeg får strikket litt på av og til. Den lille valpen min har tatt all tid, og de få timene som den sover har jeg stort sett måttet bruke til å vaske. Gleder meg stort til den blir husren.

Jeg har strikket en genser til veslefrøkna vår, regner med at den blir god å ha nå utover høsten. Den er strikket i PT5, et greit garn forsåvidt, men ikke noen favoritt akkurat. Jeg er egentlig ikke så glad i å strikke i superwash garn, synes det krøller så mye når jeg strikker.


Jeg falt for dette mønsteret da jeg så det inne på Facebook, synes det er et veldig enkelt og stilrent mønster. Den er strikket på pinne 3,5 og det gikk med 360 gram. Mønsteret heter PT 113-1772. Husfliden hadde ikke bladet så de kopierte mønsteret på genseren til meg.


Jeg fikk da ferdig en ting i august også, en helt enkel "lekegenser" til snuppa. Jeg strikket den mest for å få brukt opp noen nøster Fairytale jeg hadde liggende. Dessverre så stripet det hvite garnet seg, hører det er mange som har vært utsatt for det i Fairytale, men i og med at stripene var så smale så lot jeg det stå til. Jeg måtte skjøte på fordi jeg ikke hadde nok rosa. Den er strikket på pinne 4,5 og det gikk med 155 gr garn.
3 kommentarer:

Barwitzki sa...

Så fint å høre fra deg Wigdis :-)
Fantastisk genser har du strikkt -
fine farger, deilig møster.
Og hyggelig er rosa genser også.
Ha fin fin helg med din kjære.
Klem fra Viola

Birgitte sa...

Ser for meg at du lister deg rundt og vasker mens valpen sover ;) Den er både slitsom og kjekk denne valpetiden:) Flott genser du har strikket, fine farger!

Siddis back home sa...

Kjempefin genser du har strikket i flotte farger, prinsesse genseren var også flott på snuppa di!