fredag 6. februar 2015

Barnejakka Eivor

Endelig er jeg ferdig med denne jakka. Den var ferdig strikket i september, men har ligget i påvente av at jeg skulle få mot til å begynne med stolpene. Denne gangen hadde jeg bestemt meg for å hekle kant før jeg klippet opp, så det tok litt tid før jeg tok mot til meg og startet. Det ble ikke helt perfekt, men øvelse gjør mester heter det :)

Jakka er strikket i Kauni og det gikk med 221 gram, str. 9 år. Ermhullene ble litt trange ved første gangs prøving, så jeg rakk opp igjen ermene og økte 10 masker ekstra. Dermed ble ermhullene litt lengre.


Stakkars lille snuppa mi gikk med ei ganske utslitt lue, det var favorittlua hennes og mye brukt. Dermed måtte jo bestemor strikke ei ny lue. Denne er vedig kjapp og strikke og sitter utrolig bra.  Lua er strikket i Viking Eco alpakka, et garn jeg synes er helt herlig og det synes veslesnuppa også. Strikket på pinne 5 og det gikk med 54 gr. Siden Eco alpakka nå er å få i mange fine farger, så måtte jeg kjøpe en farge til slik at hun får enda en lue. Oppskriften kan anbefales.


Lille vennen hadde influensa da jeg tok bildene, så hun er litt redusert, men begynner å friskne til heldigvis.

8 kommentarer:

Siddis back home sa...

Nydelig jakke på den skjønne prinsessa! Jeg har denne jakken på lista mi også, en dag kommer den nok på pinnene… herlig lue også, ha en riktig god helg!

Stine sa...

Åh denne jakken er så nydelig, kjempe fin farge og takk for tips om smale armer. Planer om å få det på pinnene her også.. engang ;)

linda sa...

Kjempe fin jakke, som kommer til å bli mye brukt!:) Bestemors hjemstrikka luer er alltid en vinner! Den satt selvfølgelig på hodet i dagtidlig:)

Birgitte sa...

Eivorjakka ble kjempefin! Så stas å få nye lue i tillegg:)

Bodil sa...

Nydeleg jakke, og heldig jente :)

LisaM sa...

Kjempefin lue og jakke! Så stas når strikkeplaggene blir favoritter☺

Bundingen sa...

Lekker jakke i nydelig farge! Flott med ny lue til!

Klem

mimouna sa...

Så flott jakke, og nydelig farge. Heldig prinsesse som har bestemor som strikker så fine ting. :)