mandag 30. april 2012

Strikketreff i Bergen

Da er nok et vellykket strikketreff i Bergen unnagjort og jeg tror alle ca. 80 damene som var der, er skjønt enige i at dette var et helt fantastisk treff. Vi har kost oss fra fredag til søndag, kjempegod mat, deilige senger og mye moro og noen helt fantastiske damer.
Her er de to go'jentene jeg reiste sammen med Lisa og Jane.




Fredag var slik bli kjent igjen kveld og relativ rolig, de fleste var vel ganske slitne etter lang reise, men på lørdag var det masse ting som skjedde. Spøt-Oline hadde ordnet med en gavetrekning og delte ut masse flotte gaver. Vi hadde også strikkefartkonkurranse, til stor underholdning for oss andre som ikke var med på det. Her sitter damene linet opp, dette var bare halvparten av de som var med og jeg har tatt sjansen på å legge inn bildet fordi det ble så utydelig at ingen egentlig kan kjenne igjen noen bortsett fra en selv. Det er jo en del som ikke vil blogges, så hvis noen av de som er med på bildet vil at jeg skal ta det vekk, så bare gi meg beskjed.





Det tok ikke lang tid før bordene var overfylt av alt mulig rart.










og etter at butikkene hadde åpnet drøyde det ikke lenge før det ikke var plass til beina under bordet.











Vi hadde også besøk av en alldeles praktfull Kiwa-svane, underholdning må til på et treff og det var ikke i lånte fjær engang.



På lørdag åpnet også de forskjellige garnbutikkene som var der og da tror jeg de fleste var helt syke etter å handle garn. Det er vel det som skjer på slike treff, at en blir så inspirert og får kjent på så mye deilig garn at en helt glemmer det som ligger i hyllene hjemme. Jeg var ganske beskjeden når det kom til å kjøpe garn, men litt fikk jeg da med meg.


Endelig har jeg fått tak i garn fra HK Angora.
Dette skal bli til noe til meg selv har jeg bestemt.

Malsen & Mor hadde også stand. De har bare så mye deilig garn, men jeg klarte å holde meg i skinnet så det ble dette BC garnet som er 45% mulberry silke og 55% super soft merino. Det er så mykt at det er en drøm å ta i.
Dette skal også bli noe til meg selv.








Dette tweedgarnet er også fra Malsen & Mor. Det er 90% ull og 10% silke og er veldig mykt. Litt feil farge til meg, så jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg kjøpte det, antagelig fordi jeg elsker tweedgarn :)


I tillegg hadde Pus med seg noen meiser, så da var jeg så heldig å få kjøpt et par av henne. En nydelig farge som det ikke er mulig å få frem på bilde.









Jeg kjøpte også en strikketøymappe av Tebasile. Synes denne var nydelig, og den fungerte perfekt som vinhøne på treffet.









I tillegg til de jeg har nevnt ovenfor var også TulliBall der med masse nydelig garn samt Hillesvåg.

Tusen takk til Spøt-Oline og Fjompen for nok et fantastisk treff. Nå er det bare å glede seg til neste år.

tirsdag 24. april 2012

Oslo-anorakken

Denne var så fin så den måtte jeg bare strikke. Ja jeg vet, jeg skulle ha strikket på Bøllewipene mine, men det er så forferdelig kjedelig.

Denne er strikket i Nepal på pinne 5 og det gikk med 450 gr.  Greit nok mønster, litt plunder og rot med det hadde jeg og jeg fikk ikke maskeantall til å stemme heller. Ferdig ble den da og denne tror jeg faktisk passer veslesnuppa bra. Hadde noen fine knapper jeg satte i også.



lørdag 21. april 2012

Første Bøllewip

er ferdig. Jakke etter oppskrift av Lene Holme Samsøe for BC garn, mønster nr. 5074BC. Strikket på pinne 3 og det gikk med 225 gr garn. Mønsteret var veldig greit å strikke etter, men ermene ble litt for lange så da var det bare å brette de opp. Tror det seg litt etter vask.  Frøkna ble iallfall fornøyd med den og utpå sensommeren er den nok akkurat passe i den farten hun vokser nå.




Jeg har også laget en hals som slik mellomstrikk når jeg ble lei de andre prosjektene mine, men det tok jammen tid å strikke den også. Mønsteret heter Millwater og det fant jeg på Ravelry. Strikket på pinne 5 og det gikk med 200 gr Bris. Nå har jeg nesten klart å strikke opp all Bris'en min, men jeg har inntrykk av at det stadig dukker opp noen nøster. Tror de gror i garnhylla mi. Den vesle frøkna mi elsker å kle av seg, så etter å ha fyrt opp i peisen slik at det ble godt og varmt, fikk hun lov til det. Tror allikevel det var godt å tulle seg inn i halsen, den kan visst brukes på mange måter.




fredag 13. april 2012

Bøllewip 3

For å få litt fortgang i noen av mine prosjekter og kanskje en gang bli ferdig med de, så har jeg meldt meg på alongen Bøllewip 3 inne på Hobbyboden. Her skal vi melde inn 5 prosjekter som skal være ferdig innen 01.07.12 og hvis vi ikke greier det, så er det en straffepott, dvs vi som ikke klarer oppgaven må legge noe fint garn e.l. i en pott som så blir trukket og fordelt blant de som har klart å ferdigstille alle 5 prosjektene sine. De fleste legger en meis eller noe annet spennende garn i potten. Jeg har allerede en meis klar. Jeg var med på Bøllewip 1 og da tapte jeg selvfølgelig en meis.

Dette er de prosjektene jeg har meldt inn og som jeg SKAL bli ferdig med.

 Pusa på tur av Ellinor Flor.
Denne begynte jeg på januar 2009 så nå er det på tide at den blir ferdig. Her er det mønsteret på ermene som tar slik tid, det er forferdelig pjuklete.
Strikkes i tynn alpakka fra DSA.

Denne er det ikke så lenge jeg siden jeg begynte på. Det er etter et mønster av Lene Holme Samsøe og nå har jeg bare ermene og krage igjen å strikke.
Her bruker jeg garnet Semilla Fino fra BC garn og det er første gang jeg prøver det. Det er godt å strikke med.


Jakken Moore. Her er ikke så mye gjort enda. Strikkes i Rowan Felted Tweed


Barnegenser Galway fra en bok av Alice Starmore. Snart ferdig med ryggen, men det verste er at jeg vet ikke om jeg får nok garn. Håper jeg får tak i mer om det skulle knipe.
Denne strikkes i PT Mitu.









Jakke til meg selv, Talamh. Denne har jeg bare så vidt begynt på. Har gjort ferdig bærestykket, for å ha litt enkel strikk videre nedover på strikketreffet i Bergen. Strikkes i Wollmeise.








Da gjenstår det å se om jeg blir ferdig med dette eller om det kommer nye prosjekter som presser seg på og som bare må strikkes.

Ønsker dere alle en flott helg, nå har jeg tenkt å ta en dans med riva ute i hagen. Sola skinner så deilig og frister til litt uteliv.