mandag 17. januar 2011

(9) Nå må det vel snart gjøre mon?

Fikk noen små hint fra min svigerdatter før jul om at nå begynte det å bli tomt i klesskapet til barnebarnet. (Tror nå ikke helt på det da).
Denne tunikan gikk det greit å strikke, relativt kjapt til tross for tynt garn. Strikket på pinne 3 med tynn alpakka fra DSA. Mønsteret er fra Sandnes Garn Mix Barn 1002. Strikket str 4 år.
Jeg har ikke fått prøvd den enda, men jeg håper den passer. En veldig vid og god fasong og med litt puff på ermene. Det synes ikke så godt på bildet, men det var en fin detalj.


Hadde forresten en liten Aha-opplevelse når jeg strikket denne. Har bestandig syns alpakka har vært mykt og godt og da spesielt DSA sin. Tok ei pause i denne og strikket litt på en genser i BabySilk for å få litt variasjon. Tenkte ikke noe over garnet da, men når jeg gikk fra BabySilk tilbake til alpakkan var det plutselig å få nevene fulle av små pigger. Så nå skjønner jeg at folk også kan klø av alpakka.
BabySilk er nok mitt favorittgarn. Nå har også Drops kommet med en BabySilk og det blir spennende å prøve den. Den er en del tynnere enn DSA sin, så da blir jo utvalget av ting en kan strikke mye større.

16 kommentarer:

Ruth sa...

Nusselig ble den. Kisdilk er nok det aller mykeste ja. Jeg driver og strikker genser til meg selv av det for tiden - men den tror jeg kommer til å ta veldig lang tid før den blir ferdig. Tynt garn!!! Men myk - det blir den.

Ha en hyggelig uke.

AnitaK sa...

Så søøøt! Jenta blir sikkert veldig fin, og med trøye og strømpebukse under bryr hun seg nok ikke med kløe, hun kommer bare til å kjenne seg god og varm!

Anita Tørmoen sa...

Kjempefin kjole:) Helt enig at Baby silk er mykere enn alpakka-garnet.

Epletreet sa...

Kjempefin kjole i flotte farger:)

wims sa...

Den ble kjempe fin. Du er rå med disse pinnene dine til å lage plagg :O)

Tove sin strikkeside sa...

KJEMPEFIN KJOLE

Linda sa...

YES! Se der ja:)Lekker!!! Bare en liten rettelse i innlegget ditt her:) Kan ikke huske at jeg pyntet så veldig på det med småhint. Kan vel huske at jeg sa noe som sånn: Vi ØNSKER oss hjemstrikka, JA!!!! Thi, hi.... Finnes ikke no´ finere og bedre!!! Tusen takk for at du er så god på å ta i mot hint:) Flink er du! Gleder meg til å se den på:)
Ha en fin fin kveld.

Mayeliz sa...

Så koselig den var :-) Likte godt fargene jeg da.
Litt småtynt under, så klør nok ikke dette mer enn det må, hehe

Smarie sa...

Så flott den var ;o) Nyydelig fargekombinasjon. Har selv en liggende her i "orginal" fargene..trenger bare å feste trådene ;o)

Hunnipunni sa...

Så flott den var !! Barnebarnet blir fin nå :)
Er rart hvordan vi kan forandre meninger ang et garn. Det som virket så veldig mykt og godt blir plutselig ikke det lenger når man har "smakt" på noe annet.Ler av og til når jeg tenker på hva jeg synes var mykt og kløfritt garn før kontra det jeg oppfater som mykt og kløfritt garn nå . Veldig stor forskjell ja !!
Ønsker deg en kjempefin uke !!!
Klem

Rigmor sa...

rett å slett kjempe fin. Likte valget av farger :) Jeg derimot holder en knapp på alpakka, synes ikke babysilken var noe. Godt vi alle er forskjellige. Ha en flott uke videre!

LivM sa...

Så flott den ble. Ja jeg foretrekker alpakka fra DSA, men baby silken har jeg ikke prøvd enda.

Fiff sa...

Oj, så fin!

[morgrethe] sa...

Så fin den ble Wigdis:)) Drops har en enkel rundstrikket genser i den nye kolleksjonen sin i alpakka og kid silk. Helt Grethe, enkel og kjedelig;) Mmmm, fikk en ide om at kanskje den skal strikkes i baby alpakka silk og kid silk. Men jeg må Jo gjøre ferdig sirri-jakka mi også. HA en fortsatt fin kveld.

Anonym sa...

Hei.Kjempe nydelig tunika.Nydelige farger.Kjekt å ha en slik flink bestemor å strikke.Nydelig.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Unknown sa...

Flott kjole! Festlig med striper, og alltid søtt med puffermer på slike småpiker.