torsdag 7. juni 2012

Folded

Wollmeisegarnet er et perfekt sommerstrikkegarn som ikke loer i svette hender, ja for vi har jo hatt en del sol og varme her, faktisk så varmt at jeg har måttet krype inn i skyggen tidomvis. Jeg var så uheldig pinsaften at jeg tråkket over skikkelig, så jeg har hatt en veldig vond ankel og da er det godt å kunne strikke. Det gikk faktisk en uke før jeg klarte å kjøre bil igjen.
Denne genseren ble dermed ganske fort ferdigstrikket. Den heter Folded og oppskriften er å få kjøpt på Ravelry. Fargen heter Wolke, Wollmeise 100%. Strikket på pinne 3 og det gikk med 323 gr, dvs nøyaktig to hesper. Her var det altså 23 gr overvekt på hespene og godt var det, hvis ikke hadde jeg måttet nøste opp et tredje hespe.
For første gang har jeg opplevd at to hesper med meis ser helt like ut og at de så blir helt forskjellige oppstrikket. Her strikket jeg bolen først, la den så vekk mens jeg strikket ermene. Det var først når jeg skulle ta ermene inn på bolen at jeg så fargeforskjellen. Her hadde jeg utrolig flaks for det ble veldig fint med den stripete bolen og de nesten ensfargede ermene og overdelen. Det hadde vært verre om stripene hadde sluttet midt på magen f.eks., men nå har jeg lært å sjekke hespene ordentlig.

Nå skal jeg sette meg ut i solen og ta det helt med ro i dag. Det ble litt for mye gåing for ankelen min i går, så den er slettes ikke god i dag. Håper dere alle får en deilig helg.

9 kommentarer:

wims sa...

Så fin den ble. Syns Genseren gjorde seg med fargespillet som oppstod i hespet. Herlig farge og kler deg godt. Nyt dagen i solen :O)

Linda sa...

Kjempe fin gensar.

Bundingen sa...

Lekker genser, og så akkurat passe stor etter min mening! Kjekt med de trekvartlange ermene. Nydelig farge til deg også! Den perfekte sommergenser?

Ha en fin torsdagskveld!

Charlotte sa...

Denne var utrolig fin! Kjedelig å tråkke over. Jeg har gjort det et par ganger, og det er vanvittig vondt! Håper det går fort over, selv om det jammen meg kan dra ut før det er helt i orden. God bedring!

LindaE sa...

Nydeleg! Den er på ønskelista mi også.

Jane sa...

Så fin den ble, og flott farge!! Gjorde seg med fargespillet synes jeg.
God bedring med foten, og god helg!

Helle sa...

Kjempefin genser. Tenkte egentlig ikke over forskjellen i garnet, så det føler du nok mest på selv.

Så kjedelig å tråkke over. Kos deg med strikketøyet og nyt dagene med sol. :)

Tove sin strikkeside sa...

Flott genser. Fin farge til deg

Bente Simone sa...

Nydelig genser, enkel, men flott en detalj foran. Og stripeeffekten ble flott.
Fin søndag!