fredag 28. september 2012

" Dorthe "-genser


Jeg slapp nok ikke unna denne genseren jeg heller, selv om jeg hadde bestemt meg for at denne skulle jeg iallfall ikke strikke.
Så kommer det ei lita frøken og ber så pent om jeg ikke kunne strikke en slik og hvem klarer å si nei til et slikt blikk, ikke jeg ialfall.


Genseren er strikket i en tråd tynn alpakka fra DSA og en tråd Kid-Silk fra Drops på pinne nr. 5. Jeg la opp 66 m og strikket til den var lang nok. Felte de 12 midterste maskene til hals foran og deretter 2 og 1 m. Felte også litt bak. Deretter strikket jeg sammen skuldrene, plukket opp 60 m til ermer og strikket til de var lange nok, mens jeg felte hver annen cm. Enkelt og greit og forferdelig kjedelig. Aldri mer!!!

Jeg brukte ca. 3,5 nøste med alpakka og nesten 3 nøster Kid-Silk.

Den lille frøkna ble iallfall strålende fornøyd med kosegenseren sin.


8 kommentarer:

linda sa...

Femåringen er strålende fornøyd, akkurat som moren hennes. Nydelig genser, også så myk og god. Tusen takk for at du orket. Vet du syns sånne enkle kjedelig prosjekter er pyton;)Tipper denne kommer til å bli flittig brukt i høst og vinter:)Deilig!!!

Linda sa...

Ser ut til at jentungen likte den godt. Eg har heller ikkje tenkt å strikke den gensaren. Viss ikkje nokon spør meg fint då:)

Xhantippe sa...

Super flott genser på nydelig modell!

Unknown sa...

Frøkna så fornøyd ut. Dessuten var hun kjempesøt i den. Forstår at dette blir en favoritt for henne. ;-)

Helle sa...

Er det de genseren alle må ha så kan det være vanskelig å komme unna. Har selv ingen planer om å få den på mine pinner, men hadde nok smeltet om en slik småjente hadde spurt veldig pent.. :)

Jane sa...

Det må jo være verdt alt slitet når snuppa blir så fornøyd. Herlige bilder av nydelig jente :D

gyldenkron sa...

Herlig genser på nydelig jente

Guri sa...

Hun var jo kjempefin i den da, og det er ingen tvil om at hun var fornøyd med genseren! Nydelige farger i den også! Men jeg skjønner at dette var kjedelig arbeid; dette er jo slike gensere vi strikket i vår barndom som "læringsprosjekter" så ikke fatter jeg at de har blitt så populære.....
Ha en fin dag!