torsdag 18. oktober 2012

Helene og mohairgeitene hennes


I stedet for en vanlig strikkekafe hos MorGrethe i går, var vi invitert til å besøke Helene på Gaupen for å se på mohairgeitene hennes. Jeg gledet meg veldig til det, for jeg synes de geitene er noen helt bedårende skapninger, de ser ut som en pudderkvast. Dessverre var de helt nyklipte, de blir klipt to ganger i året, men søte var de alikevel. Bare se på denne nusselige typa her. Og se hvordan det skinner i de få fjonene den har igjen, skikkelig silkeblanke hår.Geitene gikk ut og inn som de ville og hønene spankulerte innimellom de, et skikkelig fjøs med andre ord og et herlig sted. Jeg gleder meg allerede til mai for da blir det født nye killinger.

Men nå kan dere glemme alt dere har sett av mohairgarn tidligere, for her kommer bildet av det som virkelig er mohairgarn. Det er glatt, blankt og i nydelige farger og det kommer i 3 kvaliteter, Fivrel som er fra babygeiter, Mari som er ungdom og så tror jeg det var Pan som var voksen. Selvfølgelig er det garnet fra kidkillingen som er det fineste og det leveres i 1-tråds og 2-tråds, de andre var bittelitt tykkere.

Se og nyt !!

En stor takk til Helene for at vi fikk komme på besøk og til Grethe hos MorGrethe som arrangerte turen dit.

8 kommentarer:

Linda sa...

Der hadde det vore spennande å vore.

Jorun sa...

Nydelig! Har akkurat bestilt mohairgarn fra en hyggelig dame på Eina. Gleder meg veldig til å prøve det!

linda sa...

Næmmen, hallan dussen:) Så utrolig søte!!! Skjønner godt at du hadde en super kveld i går:) Også så lekkert garn! Regner med du passet på å få med deg noe hjem:)

Ruth sa...

Jeg fikk kjøpt lignende garn fra Frankriket for noen år siden. Jeg strikket sokker av det og det er de varmeste, mykere sokkene jeg eier. Og du, du strikker det ene store plagget etter det andre og alt blir like lekkert. Jeg blir så imponert over deg altså.

gyldenkron sa...

Så spennende. Nydelige geiter og garn

Jane sa...

Ojojoj.. Heldige deg!!
Du sier ikke noe om hvor mange hesper som ble med hjem...? :D

IngerLise sa...

Så mye fint garn! Og søt geit! :)

Bodil sa...

Å, så nydeleg garn, og flotte fargar :) Og så fine dyr!