fredag 9. november 2012

Calahonda

Jeg var så heldig å bli invitert med til Calahonda på en sen sommerferie. Det var var litt vanskelig for meg til å begynne med, tanken på sol og varme nå da jeg endelig begynte å komme i julemodus, men så takket jeg ja.
Calahonda ligger på den spanske solkyst, mellom Malaga og Gibraltar og det er et utrolig frodig og vakkert område med utsikt over åpent hav og med fjellene i bakgrunn. Vi hadde fått låne en flott leilighet i Calahonda og den lå i et vakkert hageområde. Leiligheten hadde 4 terrasser, men dette var hovedterrassen og her var det stort sett vi holdt til på kveldene.

Første morgen vi sto opp der, satt vi glade og fornøyde på terrassen med en kopp kaffe. Så kommer svigerinna mi vimsende, litt trøtt kanskje etter en lang natts søvn, og smelte igjen verandadøra. Da satt vi tre der da, utelåst og uten sjanse til å komme inn igjen. Heldigvis sov broren min fortsatt, så vi kom da inn igjen da han endelig våknet.
Et av bassengene, det var 3 bassenger på eiendommen, men det var altfor kaldt vann til at jeg orket å bade.
Sa jeg sol og varme!!! Vi hadde regnvær i samfulle 10 dager, dvs en dag med delvis sol og et par dager med grått, og for et regnvær. Det bøttet ned og en dag vi var på besøk i en liten by oppe i fjellene var vi så bløte at vi kunne vri skoene. Uansett så koste vi oss og fikk sett veldig mye av området.Bildene ovenfor er fra Ronda, et helt fantastisk sted oppe i fjellene.

Vi besøkte også Marbella flere ganger og Estepona. Dette er skikkelige "posh" steder og motebutikkene lå på rad og rekke. Alle de kjente motehusene var representert der.

Nede på moloen krydde det av katter, og velfødde så de alle ut. Det var faktisk satt ut både mat og vann til de under stenene, så her hadde de det godt og levde et vilt katteliv.Da vi var i Estepona  fant vi ut at det ikke var langt igjen til Gibraltar, så da tok vi også en tur dit. At vi ikke hadde passene med oss, var det ingen som tenkte på med det samme. Vi kom altså ikke inn i Gibraltar, men vi fikk da se klippen på nært hold. Det så helt annerledes ut enn jeg hadde forestilt meg det.
Etter 10 dager med regn var det godt endelig å reise hjem igjen til snø og kulde og juleforberedelser.
Takk for en flott tur Wenche, Tove og Kjell-Erik og en stor takk til familien som lånte oss denne flotte leiligheten.


Litt strikking fikk jeg også gjort, men egentlig ble det ikke så mye tid til det. Herlig å sitte på stranda med en halvliter og strikketøyet. Dette var den dagen det var sol.

Alle bildene er tatt med mobilen min og jeg ble overrasket over hvor bra kvalitet det ble på de. Jeg har tross alt en ganske enkel mobil, men kanskje den er bedre enn jeg trodde. Ser ut som jeg kan soome inn og ta film også. Kanskje jeg skulle se litt mere på bruksanvisningen, he, he. 

3 kommentarer:

Sonja sa...

Det ser ut til at du har hatt en fin tur til tross for regnet. Lekker leilighet dere bodde i. Artig å få se bildene dine og drømme seg bort fra snø og kulde.

Jane sa...

Nydelig bildereportasje fra ett flott sted. Synd at ikke været var med dere, man forventer liksom litt sol og varme når man reiser til Spania, men det ser jo ut om dere har kost dere allikevel :)

Guri sa...

Virkelig flotte bilder! Godt at dere fikk kosa dere selv om været ikke var på deres side :)