lørdag 12. januar 2013

Småprosjekter

Jeg startet 2013 med å legge opp til en del småprosjekter, veldig greit arbeid for å få unna litt smånøster.

Denne halsen fant jeg oppskrift på i heftet Rauma Design 094R og garnet jeg brukte var Lion Brands Fishermens wool, et deilig garn å strikke med. Dette må jeg prøve å få tak i mere av, tror det blir perfekt til fletteprosjekter. Halsen er strikket på pinne 5 og det gikk med 106 gram.Deretter strikket jeg et par pulsvanter som jeg ikke ble fullt så heldige med. For å få en størrelse som passet brukte jeg Wollmeise, farge Jeton, og pinne 2,5, men jeg ser at det ble helt feil garn for mønsteret kommer ikke frem. For store ble de allikevel. Møsteret er Dustland av Stephen West og det er vel egentlig herrestørrelse på disse. Jeg forkortet de også  og det gikk med 46 gram, altså ikke så store innhogget på garnnøstet.

Et par sokker har jeg også strikket, brukte Perfect og her gikk det med 215 gr. Oppskriften er en Drops oppskrift 116-47 og de ble digre for å si det mildt, enda jeg reduserte maskeantallet. Lurer ofte på hva slags kropper Drops-oppskriftene er beregnet på.


Til slutt så har jeg også strikket en enkel lue. Likte denne godt da jeg så mønsteret inne på luealongen på Hobbyboden.  Her brukte jeg Smart og trodde faktisk jeg skulle klare å bli kvitt et par nøster, men det ble litt igjen allikevel. Det gikk kun med 60 gram.


Dette var visst det jeg har strikket i år, nå skal jeg straks fyre opp i peisen for i dag er det kaldt her på indre østlandet.

Ha en god helg alle sammen.

8 kommentarer:

Gitte sa...

Sikke nogle fine ting du har strikket. Kraven er så flot! Og - jeg er vild med strømperne.

Hildegunn sa...

Wow, her var det masse flott! Den halsen så veldig god ut :-)
Ønsker deg ei fin helg!

Birgitte sa...

Du har fått strikket mye fint i det nye året allerede du:) Halsen var helt nydelig med det stilige mønsteret.
Ønsker deg en fin strikkehelg!

Barwitzki sa...

Kjære Wigdis halsen er veldig fin, jeg vil søke ull i INTERNET. Du er flittig igjen... deilig. Ha en fin kveld og hjertelig hilsen til deg.

Guri sa...

Masse fint! Likte spesielt godt den lyse halsen, jeg!

Helle sa...

Ikke lite du har klart å få unna på pinnene dine med "småtteri" av rester. Godt å bli kvitt smårester fra lageret. Klarere liksom aldri å få avsetning for de halve nøstene som bare ligger der, men har ikke hjerte til å kaste dem heller.

LisaM sa...

Så mye fint du har strikket Wigdis!☺
Likte spesielt godt halsen jeg!

Fyrer gjør vi i Hernes også. Men jeg synes ikke det gjør noe om det er litt kaldt. Det er jo perfekt strikkevær!!!;)

Bente sa...

Nydelig hals! Og sjalet i forrige innlegg var jo helt fantastisk fint!