lørdag 29. juni 2013

Fanatunika

En Fanatunika har stått høyt på ønskelisten har jeg skjønt, så etter en stund så fant jeg ut at jeg ville vel overleve det å strikke en. Fana er tross alt hakket bedre enn Marius.
Denne er strikket i Kauni, et garn jeg liker bedre og bedre til tross for en heller uheldig start med Kaunikarrieren. I det første nøstet jeg strikket med variete garnet fra helt tynn sytråd til tykke klumper, men det måtte være et feilnøste for det har jeg ikke opplevd flere ganger.
Til denne tunikaen fant jeg et mønster som jeg snudde på hodet slik at den er strikket ovenfra og ned. Det var ikke bare bare å snu et mønster faktisk, for etter en vanlig rundøkning så skulle det være raglan og det var ikke helt lett plutselig å skulle regne seg frem til maskeantall på ermer, for- og bakstykke. Jeg fikk det da til og nå har jeg et perfekt mønster som utgangspunkt til masse gensere for høsten. Jeg brukte samme mønsteret også til Sinnasauen jeg strikket til henne.

  

 


Den er strikket på pinne 3 og det gikk med 225 gr garn. Jeg har bevisst strikket den litt stor slik at den er passe til høsten. Den vesle frøkna skal begynne i 1. klasse og da vil hun nok trenge litt ullplagg.
Jeg har også strikket en liten lett sommerjakke til henne som kan være god å ha på litt kjølige sommerdager. Denne er strikket i det nye garnet Alpakkesilke fra Sandnes og det var et deilig, mykt garn, bare synd det er kun i "baby"-farger. Den er strikket på pinne 3 og det gikk med 130 gram. Jeg har vasket den i maskin på 30 grader og den holdt seg akkurat like fin så dette må jo være et perfekt garn til små barn.
Litt fine katteknapper fant jeg også. Mønsteret er fra Drops forresten og heter S23-10 Dear Prudence.

9 kommentarer:

Arielle sa...

For en nydelig jente.
Hun ser kjempe fornøyd ut med det du har strikket til henne.
Nydelig arbeid og.
Ser ut til jeg får begynne å bruke kauni mer ser ut som et herlig garn.

linda sa...

De er super fiiiine begge to!!! Gleder meg allerede til høsten, så vi får brukt fanatunikkaen:) Tenk at du ikke liker Fana og Marius...;) Er jo sååå fint!!!! Snill er du, som strikket den:)

Jane sa...

Nydelig jente altså!! Og flotte plagg. Den kortermede må jo være supergod. Og den så jo helt grei ut å strikke også.
Ha en fortsatt god helg Wigdis..
Klem

Jane sa...

Og ja, veldig enig med Linda... Tenk at du ikke liker Fana og Marius???? Det er jo noe av det flotteste vi har :)

Bundingen sa...

Lekre strikkaplagg til 1. klassingen! Søt jente som kledde klærne kjempegodt.

Riktig god helg!

Klem

LisaM sa...

Så fine plagg du har strikket Wigdis!:) Heldig den snuppa di gitt;)

Ønsker deg en fortsatt fil helg!
Klem

Vibbedille sa...

Herlig!

NYDELIG den i SIlkeAlpakkaen!
Har en pose her med det garnet eg også, gleder meg til å prøve det ;)

KOS deg og ha ei herlige helg ;)

Go`klem Vibbedille ;)

hobbyvenn sa...

Så mye fint du strikker. Fanatunikaen er bare kjempeskjønn! Og jenten inni er jo helt nydelig..

Helle sa...

Den lille frøkna mangler ikke strikkeplagg når hun har en så produktiv bestemor med strikkepinnene. Jo da, man trenger litt ekstra ull og slikt når man begynner på skolen. Ingen tvil om det. :)