tirsdag 15. oktober 2013

Nancy fra Norske Ikoner

Sandnes har et strikkehefte som heter Norske Ikoner, Tema 35, og der er det mye fint. Selv jeg som egentlig ikke er så begeistret for slike modeller, har faktisk lyst på flere av de. Særlig den Nordkapp-jakka synes jeg er fin.

Jeg har imidlertid strikket modell nr. 12, Nancy, for den var det ei som ønsket seg så veldig. Her har jeg brukt både garn og farger slik som originalen tilsier. Fargene synes jeg er vakre sammen, men dette garnet (Mini-alpakka fra Sandnes) kan jeg styre min begeistring for. Det er fryktelig glatt å strikke med og deler seg veldig lett, men jakka ble veldig god og myk da.Jeg har til og med vært så flink at jeg har strikket belegg på baksiden istedet for å bruke bånd. Var redd for at jakka kunne komme til å sige i vask så derfor strikket jeg belegget. Egentlig er det jo veldig lett å gjøre det også.Jakka er strikket på pinne 3 og det gikk med 475 gr garn. I oppskriften sto det to bunter med hvitt, men jeg brukte faktisk bare en.

Så får jeg bare håpe at mottaker blir fornøyd.


18 kommentarer:

Unknown sa...

Veldig fin, må si at disse klassiske modellene fortjener å komme tilbake i rampelyset. Tror mottaker kommer til å bli veldig fornøyd, det hadde jeg vært iallefall :)

linda sa...

Juhuuu! Og der fikk jeg min drømme kofte! Nå kan jeg bare pakke sekken, og dra til fjells!!! Super fin, og akkurat den jeg ønsket meg. Tusen takk, altså! Denne her kommer til å bli mitt nye favorittplagg denne høsten. Yes!

Bundingen sa...

Knallfin jakke! Både mønster og farger er helt etter min smak. Tenker dette blir en favoritt.

Klem fra Ingunn

Birgitte sa...

Nydelig fin jakke!

LisaM sa...

Kjempefin Wigdis!☺
Du er jammen snill og flink!
Klem

Janes hobbykrok sa...

Så fin og "forseggjodt" jakke. Tynt garn, men veldig flott mønster. Ble jo akkurat passe også. Denne kan du være stolt av. Varm og god nå utover. Ha en fin dag.

Silje sin blogg sa...

Kjempe fin kofte! Nydelige, lune farger; )

Barwitzki sa...

Akkurat jeg ser din deilig jakke.
Jeg elsker gammelt mønster. En herlig part du har strikket igjen Wigdis.
Jeg gleder meg å se. Fargen er veldig fin og garnet fantastisk. En masse stykke arbeid.
Det blir stor glede å bruke.
Ha fine høstdager. Klem fra Viola.

Anne sa...

Det er sååå mye fint i det heftet! Spesielt denne modellen, det er nok favoritten min:) Nydelig strikka av deg! Jeg må nok få noen andre til å strikke denne for meg hvis jeg skulle ha den en gang.Er ikke særlig flink på mønsterstrikk, takler ikke så mange vrangmasker og pinne 3 blir for tynt (hva mer kunne være galt? he,he) Heldig mottaker, den blir nok mye brukt:)

Signe sa...

Denne jakken er bare så nydelig :-) Den står høyt på ønskelista mi også !!

Linda sa...

Kjempe fin jakke! Denne har eg lyst til å strikke og. Er masse fint i det heftet.

Bente sa...

Synes hun ser fornøyd ut, jeg! :-) Og med god grunn - den var kjempefin!

Anonym sa...

Hvilke størrelse er den du har strikket?:)

Unknown sa...

Ja jeg lurer også på hvilken størrelse, har ei venninne som skal strikke til meg og jeg vakler mellom M og L. Tror jeg skulle hatt en midt i mellom.
Hilsen Elisabeth Hole

Strikkepiken sa...

Hei :) den ble veldig fin :) men jeg lurer fælt på hvordan du strikket belegget på denne kofta? :)

Anonym sa...

For en flott jakke , tror at jeg må prøve meg på denne jakken selv.

IngeborgOA sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
IngeborgOA sa...

Hei!
Så fin den ble!
Har du noen tanke for hvilket garn du ville anbefale istedenfor dette mini-alpakka-garnet? Jeg kunne tenke meg å strikke den i grønt, men har ikke funnet noen bilder av det, så er ikke sikker på om det blir noen sukksess :S