mandag 21. oktober 2013

Strikke Spa på Opstad Gjestegård

I helgen har jeg virkelig kost meg sammen med 5 andre kjempehyggelige strikkedamer. Vi har vært på strikkespa på Opstad gjestegård som ligger like utenfor Hamar.

Vi ble ønsket varmt velkommen av Lena til et nydelig festpyntet hus, fikk tykke raggsokker på beina for nå skulle vi bare slappe av og kose oss. Huset er fra 1700-tallet og er alldeles nydelig, iallfall for meg som elsker gamle hus med store rom og kriker og kroker. Lisa og jeg delte soverom og vi hadde en spennende lønntrapp ned derfra til 1.etg.


Lunsjen ble inntatt ved langbordet på kjøkkenet, og for et herlig kjøkken. Hadde jeg hatt et slikt så tror jeg interessen for matlaging hadde våknet til live igjen. Vi ble servert en nydelig pai og salat med hjemmebakt brød til.


Middagen ble servert i den flotte spisestuen og den middagen var virkelig god, med en suppe som fikk smaksløkene til å åpne seg, kjøtt som nesten smeltet på tunga og en søt dessert. Gjett om vi koste oss.

Det er, iallfall foreløpig, plass til 6 overnattingspersoner men soverommene var så store at det helt sikkert kunne gått 6 i ett av de. Sengene var også gode (og når det gjelder senger så er jeg faktisk kresen) så vi sov som noen stener alle sammen. Det var visst ingen som hadde hatt behov for ørepluggene vertinnen hadde kjøpt inn.

Her er to lykkelige frøkner som fikk drømmen om å sove i en prinsesseseng oppfylt. 


Som strikkedamer flest gikk det ikke lange tiden før vi hadde spredd strikketøy overalt, og vi storkoste oss alle sammen.


Litt utpå kvelden merket jeg at det ble så merkelig stille, og da jeg tittet opp fra mitt eget strikketøy satt damene intenst konsentrert om hver sin uunværlige, og et øyeblikk totalt i sin egen verden. Herlig :)


Sånn innimellom ble det også tid for en spabehandling, og for en nytelse det egentlig er.


Som dere skjønner så har jeg hatt en herlig helg sammen med en gjeng flotte damer. Vi har spist god mat, pratet masse og ledd enda mere samtidig som Lena har puslet om oss og sørget for at vi ikke har manglet noe. Det var nesten som å være barn igjen med en mor som ordner opp, lager mat og fyrer i ovnen mens vi kunne slange oss i sofaen og bare holde på med det vi er interessert i uten å løfte en finger for å bidra med noe. Det manglet bare at hun hadde kommet og bredd dyna over oss, he, he, men da vi endelig kom oss i seng så tror jeg nok vertskapet allerede hadde sovet noen timer i sitt eget hus.

Et slik opphold kan virkelig anbefales på det varmeste, her føler en seg velkommen fra første stund.

13 kommentarer:

Jane sa...

Så koselig oppdatering og oppsummering av en koselig helg Wigdis :)
Vi får lage en tradisjon av det :)
Ha en flott uke.
Klem.

Siddis back home sa...

Det så gøy ut! Og for en herlig plass! Ha en fin uke hos deg!

Anonym sa...

Hørtes helt herlig ut! :) Godt med en sånn helg innimellom!

Hilsen Thea.

Bundingen sa...

Takk for tipset! Det finnes noen slike oaser rundt i landet. Jeg har hatt ei helg på Bestebakken i Hafslo, og anbefaler gjerne stedet til andre.
Ekstra hyggelig måtte det bli med felles interesser.....

klem fra Ingunn

Guri sa...

Det så bare herlig ut alt sammen! Alle burde unne seg en slik helg i mellom :)

Sylvia sa...

For en flott plass. Der skulle jeg gjerne vært.
Koselig atmosfære, god mat, og hyggelig reisefølge, pluss et perfekt vertskap. Tenker dere koste dere glugg ihjel.
Og alle damer skulle hatt en slik helg i året. La det bli en tradisjon!

linda sa...

For en fin plass! Skjønner godt at dere koste dere der, ja:) Deilig å slippe og dra så veldig langt også da.

Snuppesnella sa...

Flotte bilder !!!

Der hadde eg likt meg !

Snuppesnella sa...

Flotte bilder !!!

Der hadde eg likt meg !

Barwitzki sa...

Det klinger herlig kjære Wigdis -
jeg blir veldig gjerne også :-)
Så deilig tur... hyggelig, koselig alle sammen med strikketøy, god mat og slappe av i fantastisk gamle hus med mye sjarm.
Ha en storfin helg - vi har hyggelig med 19 grad i skygge i dag :-)
Stor klem fra Viola.

Bente sa...

For et fantastisk sted Opstad er! Så heldig du er som fikk oppleve det. Jeg har bare vært der under oppussingen, men forelsket meg allerede da i stedet. Og for et herlig vertskap! Ikke rart dere koste dere. :-)

Strikketine sa...

Så heldig! Det ser fantastisk flott ut!

Der ønsker jeg meg en helg ja! :-)

Anonym sa...

For en utrolig herlig opplevelse. Det ser fantastisk ut :-)