mandag 5. oktober 2009

Høst

Nå er vi inne i den årstida jeg liker best. Høsten med alle dens praktfulle farger. Er det ikke godt å komme ut tidlig en morgen å så trekke inn den deilige kjølige høstlufta og å se litt svakt rim over gress og busker.

Jeg bor like ved Åkersvika midt i trekket til ender og gjess og nå skvatrer det hele døgnet fra den ene plogen etter den andre. Det er fasinerende både å se og høre på.

Den flokken jeg har tatt bilde av er nok en langdistanseflokk, for de fleste kommer like over hustaket i og med at take off ikke er så langt unna. Du kan tenke deg hvordan det er når jeg har lagt meg og nesten sovnet og så plutselig hører et voldsomt leven utenfor. Det er nesten så hjertet stopper.

fat 002

Jeg ønsker deg en flott høstuka.

9 kommentarer:

amylin sa...

For en flokk med fugler. Ikke rart du hører dem. Jeg gleder meg til våren og sommeren, jeg, men høstdager med sol er ganske fine de også.

sol sa...

Gåsetrekkene er flotte, men de lager mye lyd, ja.
God høst!

Knitgirl sa...

Å jeg synes det er litt trist hver høst når de drar, men desto bedre om våren når de kommer tilbake. Det er helt magisk å stå ute og se de store flokkene med grågåsene kommer tilbake...Ha en fin høst!

Mammamiia sa...

Høsten er min favoritt også! Spesielt når vi har en slik høst som vi har hatt her på Østlandet i år.
Den kjolen du strikker på gleder jeg meg til å se ferdig! Tipper den blir nyyydelig! :)
Mammamiiaklem.

Tani sa...

Hver årstid har sin sjarme, jeg liker også høsten, som du sier , med alle de flotte fargene.Hvem kan vel motstå fjellet en flott høst-dag, eller en fantastisk jakt-dag i skogen...
Etter mange år bosatt i "syden",har jeg etter retur til Norge for 3 år siden,satt mere pris på årstidene enn noen gang før.
Fugler i fast rute mot syden, er en flott høst-tegn, og like imponerende hver gang....Ha en flott høstuke du også..

Hallingdama sa...

Har sitti og sett inne her og så mye fint. Du har høst, men her er det mere vinter. Her snøga det igjen i dag. Ser du er bestemor, jeg blei gommo for 3 uker siden. Det er jo bare helt hærligt.

Fjellrosa sa...

beste årstid????hmmmmm jaja, jeg liker best da ting er varmt jeg da ;-))))) Ønsker deg en flott uke videre!!! klemssssssss

Anonym sa...

Hei.Ja det må jeg si var en virkelig fin men bråkete gjeng.Men de flyr veldig fint og elegant...Er ikke rart att de flyr sydåver nå som vinteren like om hjørne....Ha en riktig fin Onsdagskveld.Klem fra Bodil

Jorids BestemorBlogg. sa...

Jeg har også disse rundt husene de hviler på en sandbanke i elva like ved huset her og det er et svare leveen og skravlemøte når hundrevis av dem natter over her, men jeg synes det er bare koselige lyder,og gleder meg til de kommer tilbake om ca 5-mnd. og da har dem med seg bud om en ny vår.
Ønsker deg ei god helg og ei fin uke jeg!!
Klem fra Jorid!!