lørdag 9. januar 2010

Kaldt - kaldere - kaldest

Hvordan går det med dere, fryser dere ihjel. Her er det ufyselig kaldt og i går fikk jeg ikke mer enn +15 i stua. Hobbyrommet mitt er en sak for seg. Vinduene har nydelig isroser og det er rimelig kaldt der. Vannet har også frosset. Heldigvis har jeg vann på kjøkken og på bad i 2.etg. Men pent er det. Så utrolig vakkert at det kjennes langt inn i sjela.
Kulda har også fått meg til å minnes gamle dager. Det var kaldt da også. Vi bodde i en gammel bygård, og hver vinter var det å henge tykke ulltepper og portierer foran dører og i døråpninger mellom rom. En vinter var det også så kaldt at vannettet frøs i store deler av Hamar. Da kjørte kommunen ut vann som vi måtte hente i bøtter. Det var kaldt det.Og så sliter kattene mine fælt om dagen. De orker jo ikke å være ute nå i kulde og blir ganske frustrerte, Iallfall yngstemann. Det er så rart, for han går på døra og når jeg åpner den, begynner han å nyse av kaldluften. Synes forferdelig synd på alle villkatter nå.


Ønsker dere alle en flott helg og så får vi håpe det blir litt varmere slik at vannet iallfall tiner. Det er nok mange som sliter med frosne vannrør nå.

7 kommentarer:

Mayeliz sa...

Åh fydda :-)
Frosne vannrør høres forferdelig ut, men de frostrosene på vinduet var bare skjønne :-)
Heldigvis er det ikke fult så kaldt her i Kr.sand - men jaggu er det kaldt nok :-~ Jeg fryser og holder meg stort sett innendørs.
Både hunder og katter misstrives nok i slikt kaldt vær. Mine to små Mops vil iallfall helst være inne - bare så vidt dem vil ut å tisse, hehe
Ha ei fin helg

Hønehuset sa...

Slike isroser har vi på et par av vinduene i huset vårt også. Ser skikkelig lekker ut den genseren du strikker på!

Unknown sa...

Brr... heldigvis ikkje mer enn 10-11minus her, men kaldt nok for meg :) Lekker genser du strikker på :)

Anonym sa...

Hei.Så trist å høre.Ikke kjekt att det blir slik.Vi har vært heldig i år heldigvis.Men det har hent att vannet har froset hær i det gammle huset.Blir helt opprådd da.Men så har det jo ikke vært så kalt hær 11 minus på det meste men det føles som 30 hær ved kysten.Kjenner igjen det med katta.Oss katte stopper opp ved døra før hun går ut.Stakkars villkatter.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil..

Karius sa...

Flotte frostrosa på vindua`n!
Her har d vært 25 minus i fler daga,
men klart å fint. Vi klær oss godt
å trosse kulden å går fine tura i nydli vinterlandskap. Chico hinke litt på den ene forfoten når d bli i kaldeste laget.Ull å vedfyring gjør susen i kulden:-)

Hunnipunni sa...

Huff og huff.Det var leit med frosne rør. Vet hvordan det er, fra barndomshjemmet mitt. Håper det ordner seg for dere. Er så kaldt nå at det er best å holde seg inne for min del. Minien liker å slange seg forran vifteovnen og nesten svi av seg værhårene. hehehe. Håper du har en flott helg !!
Klem

sipusa sa...

Ja, jeg har også isroser på vinduene mine:-)
Og angående villkatter så er det i hvert fall en som har fått et hjem nå. Nemlig han svære redde snuppeduret som bor hos meg.

Selv om Pusemor ikke er lettere å leve med for han nå som hun delvis aksepterer han er det nok bedre enn å være ute for han er veldig klar på at han ikke vil utenom den lille leiligheten min...