mandag 29. mars 2010

Tunika - plagg nr. 13

Tunika er ferdig og gjett om jeg er glad. Dette har vært et slitsomt prosjekt, altfor tykt garn og altfor tungt for armene.
Oppskriften er fra Vogue knitting winter 2009/10. Jeg hadde nå faktisk lyst til å strikke i ullgarn og fant ut etter mye om og men, at jeg skulle prøve det Færøyske garnet da det passet til pinne 4,5 som også mønsteret var beregnet for, Det var fryktelig uvant å strikke i ren ull etter å ha strikket i alpakka og andre myke garnsorter de siste årene. Og det luktet skikkelig sau eller rettere sagt fjøs.  Jeg strikket og vasket hele det ene stykket før jeg bestemte meg for om jeg skulle fortsette. Etter vask ble garnet deilig og mykt og fikk en mye klarere farge. Så brunt vann har jeg aldri fått etter en vask før.
Det gikk med 700 gr garn i str. L. Her kunne jeg nok godt ha strikket i str. S for den ble diger, men pytt, pytt, blir fint arbeidsplagg til vinteren. Deilig og varm er den iallfall.

tunika 003 tunika 004 tunika 005

Dette var mars-oppgaven i alongen Topp til Tå og jeg rakk akkurat å bli ferdig.


Finally finished. This has been a tiring prosject, the yarn was too thick and too heavy for my arms.
The pattern is in Vogue knitting winter 2009/10. After being knitting for a long time in only thin alpaca I wanted to knit in ordinary wool. The yarn smelled very much of sheep. I had to wash the first piece to see if I would finished the tunic. After wash the yarn turned out very soft and the colour much clearer. The water was really dirty after the first wash.
I used 700 gr yarn in size L. I should have knitted it smaller, because it came out huge. But nevertheless, its very warm and comfy.

10 kommentarer:

Fjellrosa sa...

WOOOOOOW for ett arbeid!!!! Kjempelekkert Wigdis!!!!! Noen ganger er det godt og ha noe som er litt løst rundt en- virkelig kjempefin!!!! GOD PÅSKE UKE!!!KLem

mayeliz sa...

Tiltross for at den var noe romslig, var den kjemeflott. Syntes faktisk den modellen kledde litt romslighet også jeg da ;-)
Flotte farger til deg var det også.
Blir lite strikking på meg fortiden. Baller seg på en måte litt til her; vond skulder, lite nettid og mye jobbing med min fars dødsbo :-~
Men satser på at tidene blir bedre så jeg får fart på pinnene igjen.
Du må ha ei fin påske, Wigdis. Vi talast.....

Anonym sa...

Hei Wigdis
Kjempefine plagg du har strikka sia sist.Har dere planer for påsken.Snakkes. Klem fra ToveBeate

Rapunsel sa...

Den syntes jeg ble stilig! Så mye mønster! Måtte kreve litt montering også denne!? Får vel våge seg om det lukter litt fjøs bare man er fornøyd med garnet, vel ;)
Ønsker ei god påske til deg også!

sissel sa...

En nydelig tunika, selv om du synes den var stor. Flotte farger du har strikket den i også.

sipusa sa...

Ble flott tunika da, kjempefine border! Og noen ganger er det jo bare digg å krype seg inn i et svært plagg når man er sliten og lei, det synes i hvert fall jeg....hm, foran ovnen når man fryser også forresten:-D

Karius sa...

Du store min, den va fin i et hærli garn ja!
Godt å ha på varme romslie plagg.
Ha en kreativ å fin dag:-)

Linda sa...

Tunikaen ble kjempe flott! Fine farger også. Boleroen nedenfor var også utrolig lekker. Du er så flink, altså!
Kos deg med strikkingen i disse fridagene, så ses vi snart:)

Tani sa...

Det var en flott tunika, skikkelig tøff ble den. Også falt jeg helt for bolero`n din lenger ned på siden!Den var bare rå-lekker!! Du er så dyktig og rask med pinnene, Wigdis!! Ønsker deg en flott Påske! Klem fra Tanja

Janicke sa...

ÅH. Den var utrolig fin!! Artig å se så mye flott du lager, og koselig med vårtegn i hagen også! Takk for hyggelig hilsen i bloggen min! :-)