onsdag 7. mars 2012

To-farget jumper

Endelig fant jeg bruksområde for min nydelige Maharani. Den har ligget lenge i skuffen og fristet meg, men så plutselig dukket et mønster opp som var perfekt. Hadde litt problemer med hvilken farge jeg skulle bruke på bolen, men etter litt rådslagning inne på Bølletråden, bestemte jeg meg for lilla. Tror det ble en flott farge til Maharani'n, for det dempet den litte gran. Jeg hadde ikke nok av Eine Kleine Wenig Verrucht så jeg måtte bruke Ballerina på vrangborden.
Toppen er strikket top-down på pinne 3 og det gikk med 315 gr garn Wollmeise Twin. Oppskriften var enkel, det eneste dumme er at toppdelen m/ermer må strikkes frem og tilbake pga annen farge på ermene, og da blir det en skuldersøm som må sys sammen etterpå. Heldigvis så hadde jeg såpass fargesprakende garn på ermene slik at sømmen ikke synes, men jeg vet ikke om jeg hadde fått den pen med et ensfarget garn. Det holdt med 1 fedd av Maharani, har bare igjen to bittesmå nøster og jeg må si jeg elsker de små nøstene jeg får igjen. Nå har jeg 3 glasskrukker fuller med slike smånøster.
Nå mangler jeg bare å få tak i 2 knapper som passer og sy fast på kragen, men kjenner jeg meg selv rett så blir den nok knappeløs i lang tid fremover

Mønsteret fant jeg i Vogue Knitting Vår/sommer 2009

20 kommentarer:

Linda sa...

fargerik og flott!

Unknown sa...

Den var skikkelig kul. Flotte og sterke farger :-)

wims sa...

Så stilig den ble. Veldig fint med den lilla til. Knallfin genser og raskt levert får'n si. Lekker, lekker :O)

Silje sin blogg sa...

kjempe fin;) spreke farger;)

Unknown sa...

Så utrolig fin den var og en flott fasong. Kjolen under også. Den er superfin. :))

Anita Tørmoen sa...

Denne var virkelig flott på deg:) Du kler de fargene!

Helle sa...

Det var en fargerik og flott genser, med et flott snitt. Liker veldig godt korte gensere med raglan ermer, det gir som regel et både bra og feminint resultat.

Anonym sa...

Hei Wigdis Kjempelekker genser.Nå ble til og med jeg strikkesjuk.Håper alt er bra med dere. Klem. Tove Beate

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Så utrolig stilig - og du kler den så godt!! Så flott å bruke garnet på den måten!!

Janne sa...

Nydelig genser med friske og fine farger :o)

Jane sa...

Ferdig allerede??? Den ble skikkelig kul! Ikke ofte jeg bruker "kul" til å beskrive noe, men denne ble nettopp det :) Kjempetøff!

Ruth sa...

Så herlige farger og du kler dem virkelig. Riktig en gladgenser dette her. Det er i grunnen bare å sette seg på bryggekanten og vente på sommern. Ha en flott dag.
(Og de kjærringene som sitter nede i kjelleren din og spinner og strikket så øynene blir store som tallerkener og nesa sa lang som kosteskaft også selvfølgelig)

strikkedilla sa...

Så fin og vårlig. Tunikaen du har strikket under var også fargerik og fin

Uten en oppskrift sa...

Kjempe fin :) Og for noen friske flotte farger.

Anonym sa...

Hei! Her var mykje fint på bloggen din. Du er flink! Herleg farge på denne toppen! Eg er ny her inne, og ser med store auge på alt fint som er... Eg kjem nok til å legge ut bilder etterkvar..Ha ein fin søndag! ENIA

Hunnipunni sa...

Åååååååååh så lekker Wigdis !!! Hvordan klarer du å lage det ene nydelige plagget etter det andre med så unike fargekombinasjoner ? Alt blir jo bare så utrolig FINT! Skulle likt å ha den fargesansen din gitt. Kjolen til sjarmtrollet i innlegget under her er jo også bare lekker. Heldig ung frøken det der :)

Bente sa...

Så kul!!

Lisbeths Verden sa...

Å så fin denne var ;) har lagt deg til blogglisten min :)http://lisastrikk.blogspot.com/

Pillen sa...

Den er bare så utrolig fin! Maharani er yndlingsfargemeisen min også.

Else sa...

Hvor er det en flot bluse med kulørte ærmer og ensfarvet body. I det hele taget er det nogle flotte og fine ting du laver