tirsdag 27. mars 2012

MYMLETRØYE

er ikke det et herlig ord da dere, riktig et ord å kose seg med.  Som designeren sier - hun har hentet sin inspirasjon fra Mumiverdenens Mymlen og hennes lille datter My og deres blanding av kompromissløshet, sorgløs livsglede og appetitt på eventyr, er denne Mymletrøya tilegnet disse egenskaper.

Jeg hadde store problemer med å forstå oppskriften, men heldigvis fant jeg et bilde inne på Ravelry som viste hvordan ermuttakingen skulle se ut. Deretter gikk det greit helt til jeg skulle begynne å øke etter at jeg hadde satt av til ermene. Da jeg kom til livet oppdaget jeg at jeg hadde gjort det helt feil, økningene skulle egentlig gå i en sirkel rundt og rundt, mens jeg økte fra hver side frem til midten. Da hadde jeg strikket så mye at jeg ikke orket å rekke opp, og ikke tror jeg det gjør så mye for fasongen heller. Jeg er storfornøyd med genseren og dette er et plagg til å bo i. Det er også veldig fin raglanøking etter dette mønsteret, tror den sitter best over skuldrene av alt det jeg har strikket.

Den er strikket i Wollmeise 100% på pinne 2,5 og det gikk med 550 gr, ikke rart det tok tid å bli ferdig.15 kommentarer:

Unknown sa...

Den vel utrolig lekker, flott fasong. Garn og farger er jo bare helt knall : )

Birgitte sa...

Det var en nydelig genser med en fin fasong:) Morsomt at den er inspirert av mummidalen! Skjønner at det tok tid å strikke denne, men det er da kjekt når det ferdige resultatet passer så godt:)

Linda sa...

Så fin genser! Og for ein fin farge.

Xhantippe sa...

Super lekker i utrolig nydelig garn!!

Lisbeth sa...

Den ble utrolig fin! Og akkurat slik en Mymlentrøye skal se ut. Til og med fargen er rett. Du kler den fargen så godt og fasongen på trøyen er også lekker til deg.

Monstermønster sa...

Så lekker! Veldig fin farge!

Ruth sa...

Nydelig. Og med så tynt garn og tynne pinner så blir det ekstra imponerende. Jeg tar virkelig av meg hatten for deg.

Jane sa...

pinne 2,5, på ett så stort plagg... Dåne!!! Du er gal! :o)

Den ble utrolig fin, og fargen er jo bare knall! Denne mååå jeg bare se en gang

gyldenkron sa...

Ååå, den var virkelig lekker. Skjønner godt du trøblet med ermene, det så veldig fint ut.

LisaM sa...

Kjempefin Wigdis☺

Ser ut som Meiseturen var bra også!! Blir spennende å høre om den☺

Ønsker deg en flott helg!
Klem☺

Helle sa...

Har ikke hørt om Mymletrøyer før, men fin var den. :)

Ser på garnutsalget og fangsten deres i forrige innlegg. Er imponert over at dere i det hele tatt klarte å komme dere ut av butikken.

jannelea sa...

Flott genser Wigdis!
Hyggelig å lese om turen du og Sonja hadde også - for et herlig garnutvalg du kom hjem med!

Ane sa...

Hei :)
Kjempe fin trøye! Den satt veldig fint på deg. Imponerende med små pinner, må jeg si. Det er litt av en tolmodighetsprøve.
Ta en titt innom meg, du har fått en award. :)
Ha en fin fin dag videre :)

Guri sa...

Flott genser! Nydelig farge også :)

Be-ty sa...

Så fin tunika - og praktisk fasong. Den hadde passet fint til meg som ikke har antydning til midje lenger ;)Og nydelig farge!