onsdag 8. august 2012

Atter en Fana

Ikke lett å slippe unna Fana-mønsteret, denne gangen valgte jeg det fordi jeg hadde lyst til å prøve Kauni garnet. Det garnet ble en skikkelig nedtur må jeg si, et så ujevnt spunnet garn har jeg aldri vært borti. Noen steder var det tynt som sytråd, mens det andre steder var dobbelt så tykt som normalt. Det er mulig at jeg har vært uheldig med garnet, for jeg har aldri hørt noen andre nevne dette, men slik jeg opplevde det frister det ikke til gjentakelse. Ikke syns jeg det er noe særlig godt å strikke med heller, syns det lugget noe alldeles forferdelig. Heldigvis ble det mye mykere etter vask da, og genseren ble veldig lett. 200 gr. garn gikk det med i fargen EE og hvit.
Etter en del plunder og heft når det gjaldt fellingene på bolen, så fikk jeg da til en rundfellings-Fana. Hadde tenkt jeg skulle skrive ned oppskriften, men gikk helt i surr når jeg skulle begynne å felle. Ble visst felt litt her og litt der, men resultatet ble da brukbart tror jeg. Str. er ca. 4 - 6 år, håper jeg :)

Jeg må vel til pers og strikke en bukse også, tror jeg har igjen nok garn til det og veslesnuppa trenger litt ull til vinteren.
***

Nå har jeg tittet litt på genseren og tror jeg har klart å finne ut hvordan jeg gjorde fellingen hvis noen andre har lyst til å prøve seg. Det er veldig klønete skrevet, men det kan jo være en pekepinn på hvordan fellingen kan gjøres.

Jeg la opp 168 m til bolen og strikket opp til ermene.
Til ermene la jeg opp 40 m, strikket vrangbord og så økte jeg til 48 m på første omg med glattstrikk. Deretter økte jeg jevnt til 66 m oppover på ermet.
Felte 8 m i hver side og på hvert erme. Sett ermene inn på rundpinnen, jeg strikket sammen en maske fra bolen sammen med en maske fra ermet i hver skjøt, 264 m totalt igjen på pinnen. Så strikket jeg 6 omg.

Første felleomg på bolen, strikk 9 m så 2 m sammen ut omg. Deretter 2 omg uten felling, og så på ny 9 m 2 m sammen. Da skal det være 216 m igjen på pinnen. Deretter strikket jeg Fana-stjernene og så to omg med glattstrikk.
Ny fellerunde, strikk 6 m og 2 m sammen ut omg.
Deretter 5 omg glattstrikk og så en felleomg med 5 m og 2 rett sammen. Så 4 omg glattstrikk og så en felleomg med 4 m og 2 rett sammen. Videre må dere nok prøve dere frem. Her var jeg nesten fremme ved halsen men den ble litt vid så jeg måtte gjøre noen ekstra fellinger.
Halsutringing, der felte jeg av ca. 10 - 12 m midt foran og deretter 4 m på hver side 2 ganger.

15 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Lugging eller ikke, - genseren ble bra søt da!

Renate sa...

Genseren ble jo kjempesøt!!!

Jeg tester Karuni nå med å strikke sjal. Jeg ble overrasket over at jeg syns det var godt å strikke med.. Og foreløpig har jeg ikke opplevd at det er tynt og tjukt... Kan det være at du har vært uheldig? Men man er jo også forskjellig, så det kan jo hende det bare er ulike meninger ute å går. Jeg tror nok ikke jeg ville likt å hatt en genser i garnet.. Tror nok at det kanskje vil klø litt når sjalet blir ferdig, men er nok av mennesker å som elsker ull :) Håper du har det bra! :) Klem

LisaM sa...

Genseren ble kjempesøt!
Så dumt at du var så uheldig med garnet da.
Jeg har ikke angret på at jeg ikke kjøpte, synes det virker så hardt og stivt. Men fargene er jo fine da☺

Charlotte sa...

Jeg liker fanagenseren så godt, men jeg får bare ikke til faegemønster... Får beundre din i stedet da for den var utrolig fin. Har prøvd kauni jeg og, men er nok ganske enig med deg. Er ikke sikkert det blir flere ganger på meg.

Linda sa...

Gensaren vart no fin då. Eg har strikka litt med kauni og har ikkje opplevd det slik som du. Kjøpte til og med to nøster i dag :)

Silje sin blogg sa...

For en nydelig genser. Det er så mange som skryter av garnet, så jeg trodde i allefall ikke at det var så mye feil ved det!

Lisbeths Verden sa...

Jeg har samme erfaring, liker ikke det garnet..men genseren var flott den :)

Hildegunn sa...

Herlig genser i flotte farger!
Jeg opplevde ikke ulike tykkelser på garnet da jeg prøvde kauni, så du må ha vært uheldig.

Ønsker deg en fin dag!

Helle sa...

Så synd at garnet ikke levde opp til forventningene. På bildet synes det ikke, og jeg håper mottakeren vil synes den er like flott som den ser ut på bildet. :)

Guri sa...

Kjempefin genser! Men jeg er så hjertens enig med deg når det gjelder Kauni-garnet! I tillegg til det du nevner, opplevde jeg at det var brudd på tråden og at den var snyta sammen uten at det stemte med fargen.... DA var jeg HELT ferdig med Kauni.
Brukte resten til sokker (som selvfølgelig var lite holdbare med det garnet ) Nei, så lenge det er så masse fint garn å få kjøpt, trenger man ikke ergre seg over dårlig garn :)

Jane sa...

Nydelig!! Regner med at lille snupp var "helt over seg" når hun fikk se den :)
Jeg tror kanskje du har vært litt uheldig med garnet ditt altså... Det ER ujevnt spunnet, men ikke så ille som du beskriver det. Og på knitpro metall, er det faktisk ganske godt å strikke med også (selv om natur-nøstene lukter skikkelig sau!) Ull er gull!! :-)

Bente sa...

Kjempesøt!

Findus sa...

Kjempesøt genser - nydelige farger til ei lita jente :) Mye annet fint hos deg :) Følger deg videre jeg ;) God krestiv helg !

Anonym sa...

Veldig fin genser!

Fru Keilegavlen sa...

Kjempefin gensar! Synd du var uheldig med garnet.