søndag 8. januar 2012

Litt småtterier

Jeg ble så inspirert av Jannelea's votter at jeg har gjort mitt første forsøk på å tove og det var kjempemoro. Etter å ha strikket noen uendelig store votter hev jeg de spent inn i maskina, hvordan skulle dette gå. Jeg måtte ta de to ganger på 40 grader, så de neste jeg skal strikke tror jeg at jeg prøver på 60 grader.

Vottene er strikket i dobbelt Hifa 2 på pinne nr 6 og det garnet ble veldig pusete og godt etter toving. Det gikk med 140 gr. Jeg blir veldig sår på fingrene når jeg strikker med dette garnet, så for meg passer det best til små plagg og da er jo toving perfekt. Disse skal min kjære svigerdatter få, for hun fryser bestandig på hendene og nå må hun vel holde varmen når hun er ute og leker i snøen med veslefrøkna.


Jeg har også strikket en hals til meg selv, var så kald på nakken her om dagen. Den er strikket i Viking Eco alpakka og veier 150 gr, pinne nr. 6.


Da har jeg strikket opp fra lager totalt 290 gr.

Disse mannfolka er snodige dere. I dag er det strålende vær og det har kommet et par cm med snø og nå måkes det rund baut her. En av naboene har nok fått snøfreser til jul, for han vet  ikke helt hva han holder på med ser det ut til. Nå blåser han all snøen ut i veien, så er det litt frem og tilbake på samme stedet og så en runde ut i veien for å blåse inn igjen snøen han blåste ut dit. jeg ler for meg selv her jeg sitter.

Håper dere alle som titter innom får en flott søndag.

5 kommentarer:

linda sa...

Åh, så flott! Jeg som har ønsket meg tovede votter så lenge, det har du kanskje snappet opp;) De du har, har sett så gode og varme ut. Så fin hals du har strikket også, ser nesten helt lik ut som min jo. Nå blir du god og varm.

Xhantippe sa...

Så flott hals! Likte fargevalget veldig godt. Ha en fortsatt kreativ søndag.

Line Kristine sa...

De ser kjempegode og varme ut! Heldig den som får disse, ja! :)

Jane sa...

Grattis med vellykket toving :) Toving ER gøy, i hvert fall når det man tover blir vellykket...
Likte veldig godt puse-effekten :D

Halsen ble og veldig fin. Driver å snoker rundt etter halstips jeg og, det er jo egentlig helt uhørt at vi som har huset fult av ull går rundt å fryser... :) Tror jeg har funnet "min" hals nå, så spørs om ikke den må snike litt i køen, nå som det har blitt så beinkaldt ute.
Ha en strålende håndarbeidsuke :)

Stubbetufsa sa...

Deilige votter!
Jeg så dem på blogglista hos Lindas strikkerier, og måtte inn for å se!
Jeg strikker også og tover, først var det en mengde luer, nå er det skognisser jeg produserer med egen oppskrift.
Det er så artig å tove!
Hilsen fra Nord-Troms!