onsdag 29. januar 2014

Barnegensere

Jeg kan enda huske hvor opprømt og glad jeg ble da jeg for noen år siden fikk tak i Noro-garn. Det var som å ha en pose full av juveler og jeg syntes fargene glødet mot meg.
Det var den gang det, da jeg var som novise å regne når det gjaldt garn.

Garnet har blitt liggende i garnhylla mi, jeg strikket kun en kort bolerojakke av det, og det ble med det. Faktisk så liker jeg ikke garnet, og selv om det er godt å strikke av og plaggene blir både myke og varme, så fant jeg aldri noen passende prosjekter til det. Derfor gikk det relativt kjapt å få denne genseren på pinnene da Ingvill Freland la ut en barnegenser strikket i Noro. Ingvill Freland er designeren av boka Eventyrstrikk og hun har nå kommet seg på Ravelry. Det blir spennende å se hva hun legger ut av mønster etterhvert.


Det gikk med 312 gr garn, strikket på pinne 4,5. Denne tror jeg faktisk vil passe den vesle go'jenta vår, da er det verre med neste genser, en restegarnsgenser. Tror nok den kan bli litt snau, iallfall på ermene, men siden den er strikket top-down er det ingen sak å forlenge den, hvis jeg finner noe mere rester da :) Herlighet så deilig det er å få brukt opp slik små nøster.
Den er strikket i tynn alpakka fra DSA og det gikk med 155 gr garn og som utgangspunkt brukte jeg mønstert til Maua. Synes det er en veldig enkel og god oppskrift.


Nå sitter jeg igjen med litt over et nøste av Noro-garnet som muligens går i søpla, hvis jeg ikke skal strikke et par tøfler av det da. Har utrolig vanskelig for å kaste garn, selv bittesmå nøster på noen få gram blir gjemt på, men slik er vi vel alle vi som er samlere av garn :)

8 kommentarer:

Lisbeths Verden sa...

Ååå den ble skikkelig fin, de fargene faller sikkert i smak :) ha en fin strikkeuke, klem fra Beth

Knutine sa...

Dette ble flotte gensere. Liker de flotte fargene :-)

Ha en fin kveld!

Strikkern sa...

Du strikker så utrolig mye lekkert:-) Genserne ble flotte.

Vibbedille sa...

Har i grunnen samme historie å fortelle om Noro, ble helfrelst i starten og husker det ennå! Kjøpte garn for 1100,- og strikket Klaralund.....Joda, eg har brukt genseren, men på det tidspunktet hadde eg mange planer for Noro. Innrømmer at eg fremdeles drømmer om et CurliCu teppe i Noro, det hadde blitt såååå fint!

Deilige gensere du har strikket, her får man ikkje NOK, verken Jr eller eg ;)
KOS deg og ha ei flott uke videre ;)

Klem Vibbedille ;)

Siddis back home sa...

Så skjønne gensere du har strikket! Ha en fin torsdag hos deg!

Bundingen sa...

Riktig fine gensere du har strikka! Det er flott at det er fargerikt til barn. Vi blir glade av farger....

Ha en fin dag!

Klem

Barwitzki sa...

Jeg hadde lykke med Noro garnet ikke. Jeg strikkte sokker og form var ikke bra og jeg prøvte lua, lik resultat. Men jeg srikkte bomullgarn sammen med noro og det var veldig bra - to fine barnakjoler.
Din Norogenseren ser ut veldig fin, riktig fin for våren. Lila genser med hvit er fin, man bruker sy ikke ermer :-) Flott begge to. Ha en fin fredag Wigdis. Klem fra Viola

LisaM sa...

Så greit å få brukt opp det garnet da! Flotte gensere i fine farger ble det iallefall:)