torsdag 29. september 2011

Cupcake kjole

Noe får jeg da til og denne ble jeg veldig fornøyd med. Garnet kjøpte jeg på Sandnes-utsalget da jeg var på Tananger treffet og da de var utsolgt for lysgrå, gikk jeg for lilla. Det er jeg glad for nå, for jeg syns det ble fint.

Den er strikket i Sandnes Mini alpakka på pinne nr. 3 og det gikk med ca 220 gr.
De kirsebærene som er på toppen av cupcaken er knuter og de "gjorde" egentlig hele kjolen. Jeg har også lært meg en enkel måte å lage knuter på i stedet for å snu og vende strikketøyet.
Jeg strikker de antall masker jeg skal ha i en maske, annenhver vrang og rett. Deretter skyver jeg de over på venstre pinne igjen og strikker en omg, skyver de over på venstre og strikker ny omg. Slik fortsetter jeg til det antall omg som skal strikkes er gjort. Deretter strikkes alle maskene vrangt sammen og vips så er det en fin knute. I denne oppskriften var det 3 m i en og 3 omg.Jeg forandret også litt på mønsteret, i stedet for den blondekanten som var nederst på kjolen lagde jeg en foldekant (syntes den blondekanten ble for klønete). Jeg begynte rett på glattstrikken på skjørtet og strikket opp til ermhullet først og så plukket jeg opp masker rundt kanten nede og lagde foldekanten.


Jeg lagde også vanlig ribb rund ermene istedet for blonde og siden det er ribb i halsen så syns jeg det gikk greit.

26 kommentarer:

Rigmor sa...

kjempe fin!!!

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Utrolig søt og nydelig!!

Sissel`s syglede sa...

WOW, det var en lekker kjole. Nydelige farger du har valgt :-)

Bundingen sa...

Knallfin kjole! Fargen ble bare helt super. Dette fikk du til, så nyt alle gode tilbakemeldinger og ha en fin dag!

Renathe sa...

Den var supersøt!!!! heldige lille jente som får denne ! :)

LivM sa...

Den ble aldeles lekker. Datteren min har ønsket seg denne til Helene, så da må jeg vel prøve å få strikket den. Er litt usikker på hvilket garn jeg skal bruke, men det får jeg se når jeg kommer i butikken.

Unknown sa...

Utrolig flott kjole.. virkelig søt..

Hunnipunni sa...

Denne var utrolig søt Wigdis !!! Skal si du er kjempeproduktig (som vanlig)!!!. Er så masse flott du har laget i det siste. Sjalet som ble halvt var jo veldig flott , og sikker på at det blir et fint barneskjerf. Og den genseren fra pinneguri , ja den må jeg nok prøve meg på etter hvert jeg og :) Håper alt står bra til med deg sånn ellers !! Klem fra meg

Smarie sa...

Wow...den var kjempeflott :-)

Bente sa...

Så utrolig søt!

june sa...

Nydelig kjole du har strikket:)

Monstermønster sa...

Kjempesøt! Og absolutt kul i lilla.

Linda sa...

Denne vart kjempe fin. Kanskje eg og skal strikka ein?

Ruth sa...

Så utrolig yndig. Jeg har ingen småttinger å strikke til og når jeg ser sånt som dette blir jeg skikkelig misunnelig på dere som har. :)

Ha en flott helg.

linda sa...

Den er bare så fiiin, så nå kan alle feiringene som står for tur, bare komme:) Alltid like artig å pynte snuppa i hjemstrikket fra bestemor!!!
Ha en fin dag i det flotte høstværet.

Tani sa...

For et utrolig søtt og yndig plagg. Fargene var kjempelekre.. Du er bare helt fantastisk produktiv.. Hvordan får du det til?? Sjalet ble fint, det synes jeg, og den ribbegenseren ser bare så deilig ut...Håper du har det fint på tampen av september?
Ønsker deg en flott helg! Tanja

Beate sa...

Å så søt kjolde da!! Og veldig fint fargevalg!!

Magiske pinnar sa...

Wow! Nydeleg kjole!

Stinemorღ sa...

Så fin den ble i lilla! Lekker :)

Jeg har kjøpt garn til den i grått og har allerede strikket veska.
Kjempe søtt til små jenter :)
- men jeg er enig med deg i at den kanten er litt teit, mye jobb.. Er glad jeg strikka veska først for jeg vet ikke helt hvordan jeg skal løse det på kjolen.

Ha en fin kveld!

Jane sa...

wow, wigdis. Som alltid: utrolig fin! Denne kjolen har jeg sett tidligere, men egentlig ikke lagt merke til... Din er myyyye finere, og så flott i lilla.

Egentlig en veldig fin julegave-kjole til familiens prinsesser... :)

Fru Keilegavlen sa...

Nydeleg!! Denne har eg og lurt på om eg skal strikke,- i lag med det flotte tilbehøret. ;)

Muffin sa...

Å så fin, nydelige farger! Og takk for kommentar, bra, så fant jeg bloggen din og fikk lagt deg til i lista mi :) Du har mye fint i bloggen!

lena sa...

Så herlig blogg du har:) Og kjolen ble veldig fin!

Helle sa...

Den var bare helt utrolig søt og morsom. Kan tenke meg flere småjenter som ville falle pladask for den. :)

Ane sa...

Da har jeg lagt ut min variant av cupcake kjolen. Takk for inspirasjon og gode tips! Jeg linket til deg og kopierte din variant av knutene. Håper det går bra. Ha en fortsatt fin kveld. :)

Anonym sa...

Hei.
Jeg fant akuratt din versjon av den flotte cupcakes kjolen, og jeg lurer på om du kan forklare litt om hvordan du laget foldekanten? Jeg synes også at den blondekanten som stod i oppskriften er tungvindt.

-Elisabeth